Η Έλενα Νταβλαμάνου είναι δασκάλα και υπηρετεί εδώ και 19 χρόνια στην Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph Βόλου με πλούσια συγγραφική και ερευνητική δράση. Το νέο της βιβλίο “Ως Εδώ” καταπιάνεται με το τεράστιο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και μπορεί να γίνει απαραίτητο εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό ή γονέα.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι κοινό έχουν ο Παύλος, ο Στάθης, ο Αιμίλιος, η Άννα, ο Βαλάντης, η Ηλιάνα και η Αθηνά, οι εφτά ήρωες των ιστοριών; Πώς κατάφεραν να μετατρέψουν τις αδυναμίες και τους φόβους τους σε θάρρος;
Εφτά ιστορίες για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους αδύναμους, αλλά είναι δυνατοί. Για όσους σιωπούν, αλλά πρέπει να μιλήσουν. Ως εδώ η βία και ο εκφοβισμός. Κανείς δεν είναι μόνος του σ’ αυτό που βιώνει. Είμαστε όλοι εμείς. Μαζί! Δυνατοί!
Ένα λογοτεχνικό βιβλίο για τους μικρούς αναγνώστες που ίσως αναγνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτό. Παράλληλα, ένα εγχειρίδιο με θεωρητικό πλαίσιο και δραστηριότητες για τους ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) που θα τους δώσει την ευκαιρία να συζητήσουν με τα παιδιά το ευαίσθητο και επίκαιρο όσο ποτέ, θέμα του εκφοβισμού.
Ποια είναι η Έλενα Νταβλαμάνου
Η Έλενα Νταβλαμάνου γεννήθηκε και ζει μόνιμα στο Βόλο. Ολοκλήρωσε με υποτροφίες τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με «Άριστα». Το 2006 απέκτησε Master στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού». Από το 2003 διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο «Saint Joseph» Βόλου και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνέδρια με ανακοινώσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της λογοτεχνίας. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Teacher for Europe”, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, ως επιμορφώτρια.
Από το 2014 αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά για θέματα που αφορούν στην Παιδαγωγική και στη Λογοτεχνία και είναι μέλος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων). Συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής του προγράμματος «Πού πας, καραβάκι με τέτοιον καιρό – Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος», αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός – Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» «200 Χρόνια από την Επανάσταση 1821-2021», το οποίο έλαβε την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.
Από το 2012 έως σήμερα, στα εργαστήριά της, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Η αδυναμία της στα παιδιά και τα παραμύθια την οδήγησε στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα με τον τίτλο «Μπορώ και χωρίς αυτά» (2017) από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, ενώ ακολούθησαν «Το αγόρι από τον κόσμο των χρωμάτων» (2019) και «Αιμιλία Ντε Βιαλάρ: Η Αγία της αγάπης και της προσφοράς» (2019), από την ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, «Ένας παρεξηγημένος φίλος» (2019) από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, «Το φτερό της φιλίας» (2019) από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ, «Άγιος Ιωσήφ: Ο πατέρας της σιωπής» (2020), «Ηρωικά Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας – Αγωνίστριες του 1821» Α΄ τόμος (2021), «Ηρωικά Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας – Φιλέλληνες του 1821» Β΄ τόμος (2021) και το «Ως εδώ – Stop Bullying!» (2022) από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ.