ΑρχικήΑνακοινώσειςTravelogue Part 1: H πρώτη μέρα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο CERN, οι...

Travelogue Part 1: H πρώτη μέρα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο CERN, οι διαλέξεις και η γνωριμία με το Συγχροκύκλοτρο!!!!

- Advertisement -spot_img

Η πρώτη, κουραστική λόγω της πρωινής αναχώρησης από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ημέρα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στο CERN ολοκληρώθηκε.

Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο χρηματοδοτούμενο από το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ πρόγραμμα CERN 2023, και οργάνωσε η ΟΙΕΛΕ, έφτασαν στο CERN το μεσημέρι της Τετάρτης και παρέλαβαν τα κλειδιά των δωματίων τους. Το Hostel του CERN αντικατοπτρίζει και τη φιλοσοφία του κέντρου. Λιτά και απλά δωμάτια, χωρίς περιττές πολυτέλειες, αλλά με wifi …διαστημικών ταχυτήτων.

Στη συνέχεια είχαν την πρώτη συνάντηση με τους Υπεύθυνους του Προγράμματος: Μανώλη Τσεσμελή, Μιχάλη Κορατζίνο και Γιώτα Χατζηδάκη. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των Γ. Χατζηδάκη και Μ. Τσεσμελή σχετικά με την Ιστορία, την δραστηριότητα και την αποστολή του CERN.

Οι συνάδελφοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εισαγωγικές διαλέξεις και συμμετείχαν ενεργητικά, κάνοντας μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια καθυστέρηση στο πρόγραμμα!

Η γνωριμία με το Συγχρο-κύκλοτρο!

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Συγχροκύκλοτρο (Synchrocyclotron – SC), τον πρώτο επιταχυντή του Κέντρου που λειτούργησε το 1957! Την επόμενη χρονιά, το 1958, ο επιταχυντής επιβεβαίωσε την θεωρητική πρόβλεψη των Φυσικών για την διάσπαση του «πιονίου» σε ηλεκτρόνιο και νετρίνο. Η επιβεβαίωση αυτή έκανε γνωστό το CERN σε όλο τον κόσμο!

Το πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο με πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις και επισκέψεις σε εργαστήρια. Νεότερη ανταπόκριση το βράδυ της Πέμπτης, 20/4/2023!

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img