ΑρχικήΑνακοινώσειςΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ...

ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΕΒΑΛΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ!

- Advertisement -spot_img

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω καταγγελίας γονέων πως μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας απέβαλε δια παντός μαθητή για πρώτη παραβίαση, χωρίς να έχει προηγηθεί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, σειρά παιδαγωγικών μέτρων. Η πρωτοφανής αυτή και παράνομη απόφαση ελήφθη δυστυχώς με τη συνέργεια του/της Συντονιστή/ριας Παιδαγωγικού Έργου της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που όχι μόνο συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά τοποθετήθηκε υπέρ της παράνομης απομάκρυνσής του! Το πιο εξοργιστικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι το περιστατικό για το οποίο τιμωρήθηκε ο μαθητής δεν έλαβε καν χώρα στο πλαίσιο της σχολικής ζωής, αλλά σε παράνομη εκδρομή που το σχολείο πραγματοποίησε χωρίς καν να λάβει έγκριση, ως όφειλε, από τη Διεύθυνση (η οποία προς τιμήν της διενεργεί έλεγχο για να διαπιστωθεί η παρανομία). Και δυστυχώς αντί να τιμωρηθούν πειθαρχικά από την πολιτεία όσοι διαχρονικά παρανομούν, αποβάλλεται (προφανώς καθ’ υπόδειξιν του σχολείου) συνοπτικά και χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση ένα παιδί που έχει βαθύτατα τραυματιστεί από όσα συνέβησαν.

Η ΟΙΕΛΕ υποχρεώθηκε να αποστείλει σήμερα στην Υπουργό Παιδείας επιστολή για το θέμα, τόσο επειδή το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ως κράτος εν κράτει παραβιάζοντας τακτικά τη νομοθεσία όσο και επειδή η πράξη της απευθείας απομάκρυνσης ενός μαθητή, χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλα μέτρα, είναι αντίθετη σε κάθε επιστημονική/παιδαγωγική αρχή. Απέστειλε, ταυτόχρονα, στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώντας άμεσα να ακυρωθεί η παράνομη και ντροπιαστική αυτή απόφαση.

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας.

Δείτε εδώ την καταγγελία της Ομοσπονδίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img