ΑρχικήΑνακοινώσειςΒασίλης Ραΐσης: ένας πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος που αγαπά τη Φυσική!

Βασίλης Ραΐσης: ένας πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος που αγαπά τη Φυσική!

- Advertisement -spot_img

Ο Βασίλης Ραΐσης ανήκει στην ευλογημένη κατηγορία των ανθρώπων που ασχολούνται επιτυχημένα με όλα τα πράγματα που αγαπούν. Ο χώρος της εκπαίδευσης τον γνωρίζει για την πολυσχιδή του δράση στη Σχολή Μωραΐτη όπου διδάσκει Φυσική και είναι υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων. Ο κόσμος της τέχνης τον γνωρίζει από τη συγγραφική του δραστηριότητα και από την εξαιρετική του πορεία στο χώρο του κινηματογράφου.

Σήμερα στη «Γωνιά του Εκπαιδευτικού» παρουσιάζουμε την ταινία του Βασίλη Ραΐση «Μία τελευταία φάρσα» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το βραβείο κοινού. Ο Βασίλης σκηνοθέτησε την ταινία και συνέγραψε το σενάριο μαζί με τον Γαβριήλ Ευσταθίου.

Γνωριμία με την ταινία

Τέσσερις νέοι επιστήμονες έχουν ένα περίεργο «χόμπι»: Να κάνουνε φάρσες-αποκαλύψεις σε μέντιουμ, πνευματιστές κ.λ.π. Ένας από αυτούς μπαίνει στο κοινόβιο ενός ψευδο-θεραπευτή με σκοπό την αποκάλυψη της απάτης. Εκεί όμως, εμπλέκεται συναισθηματικά με μια ασθενή και αρχίζει να αναρωτιέται κατά πόσο έχει δικαίωμα να διαλύσει μια «θεραπευτική αυταπάτη».

Η ταινία έγινε με σχεδόν μηδενικό προϋπολογισμό χωρίς καμία χρηματοδότηση ή οικονομική βοήθεια. Συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2013, στο οποίο τιμήθηκε με το βραβείο κοινού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ραϊσης

Σενάριο: Βασίλης Ραΐσης – Γαβριήλ Ευσταθίου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Διαμαντής Τάσσης

Μοντάζ: Διαμαντής Τάσσης – Βαγγέλης Μανώλης

Μουσική: Μανόλης Παπαδάκης

Παραγωγή: Digi dv productions – Βασίλης Ραΐσης

Πρωταγωνιστούν: Νικόλας Πιπεράς, Μαρίνα Καλογήρου, Ανδρέας Μαριανός, Νίκος Μοναστηριώτης, Μιχάλης Καλιότσος, Γιώτα Αργυροπούλου, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιώργος Μπινιάρης.

Την ταινία μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Μερικά λόγια για το Βασίλη

Ο Βασίλης Ραΐσης είναι Πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος και του Φ.Π.Ψ. τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Master και Phd στην Φιλοσοφία και Ιστορία των Επιστημών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εμψύχωσης θεατρικών ομάδων και σεμινάρια σεναρίου (MFI). Έχει παραδώσει ο ίδιος παρόμοια σεμινάρια στα πλαίσια του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Έχει γράψει βιβλία για παιδιά, θέατρο, σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, όλες βραβευμένες με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Είναι καθηγητής Φυσικής στη Σχολή Μωραΐτη, ενώ παράλληλα εμψυχώνει στην ίδια σχολή θεατρικά εργαστήρια στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Από το 2004 είναι υπεύθυνος του Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων Σχολής Μωραΐτη.

ΤΑΙΝΙΕΣ (Σκηνοθεσία και σενάριο)

Ιστορίες χωρίς χρόνο (85΄- 2017, σκηνοθεσία και σενάριο)

– ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΎ στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η τελευταία φάρσα (83’ – 2013, σκηνοθεσία και σενάριο )

– ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις (97΄ –σενάριο, σκηνοθεσία, κάμερα, ήχος, παραγωγή)

-1ο βραβείο (Ψηφιακός Αλέξανδρος), 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (τμήμα DigitalWave).

– Βραβείο Κοινού στο ίδιο Φεστιβάλ.

– ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ στις Νύχτες Πρεμιέρας 2010

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης-κατάρτισης που θα οργανώσει η ΟΙΕΛΕ με το νέο έτος, ο Βασίλης Ραΐσης ευγενικά προσφέρθηκε να παρουσιάσει μια διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Οι έννοιες της κβαντικής θεωρίας – Φιλοσοφικές προεκτάσεις».

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πρώτων διαδικτυακών ενημερώσεων της ΟΙΕΛΕ.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img