ΑρχικήΑνακοινώσειςΒΟΜΒΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε.ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ....

ΒΟΜΒΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε.ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

- Advertisement -spot_img

Σε μια εκ πρώτης όψεως ακατανόητη ενέργεια που ωστόσο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην εκπαίδευση προέβη ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατ. Αττικής. Σε καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τη μη καταβολή υπερωριών σε εκπαιδευτικούς για την βραδυνή ενημέρωση γονέων από την ιδιοκτησία των εκπαιδευτηρίων ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, ο κύριος Διευθυντής, αντί να επιβάλει το νόμο που ορίζει σαφώς ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα εκπαιδευτικών πέρα από το 30ωρο, αλλά και μετά τη λήξη της λειτουργίας του σχολείου θεωρείται υπερωριακή, ανοίγει ζήτημα μη καταβολής των υπερωριών υποβάλλοντας ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας.
Η κίνηση αυτή γεννά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της. Σε πολλά ιδιωτικά σχολεία οι ενημερώσεις γονέων γίνονται απογευματινές ή και βραδυνές ώρες. Το ίδιο συμβαίνει και με διάφορες άλλες δραστηριότητες επιμορφωτικού, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Συχνά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καλούνται να εργαστούν ακόμη και μετά τις 9 το βράδυ χωρίς αμοιβή, με συνέπειες τη «μαύρη εργασία» και την εισφοροδιαφυγή. Το ερώτημα του εν λόγω Διευθυντή ουσιαστικά ανοίγει θέμα αποχαρακτηρισμού των δραστηριοτήτων αυτών από υπερωριακές και αποτελεί ανέλπιστο δώρο για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι από τη μη καταβολή των υπερωριών θα επωφεληθούν, κερδίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ ταυτόχρονα το κράτος θα χάσει τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές.
Με αυτό του το ερώτημα ο κύριος Διευθυντής ανοίγει μείζον ζήτημα και για τη δημόσια εκπαίδευση. Επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα και με το Ν. 1566/85 δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ακριβώς το ίδιο ωράριο και τις ίδιες αρμοδιότητες, τυχόν μη καταβολή υπερωριών στους μεν θα μετακυλιστεί και στους δε.
Καλούμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να κλείσουν οριστικά το ζήτημα που ανοίγει ο Διευθυντής Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και το οποίο θα έδινε την αφορμή για να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη τραγικές εργασιακές σχέσεις σε πολλά ιδιωτικά σχολεία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img