ΑρχικήΑνακοινώσειςΒουλευτικές εκλογές 2023: Η ΟΙΕΛΕ ζητά τις θέσεις των κομμάτων για την...

Βουλευτικές εκλογές 2023: Η ΟΙΕΛΕ ζητά τις θέσεις των κομμάτων για την ιδιωτική εκπαίδευση

- Advertisement -spot_img

Με την αφορμή της ανακοίνωσης της διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών στις 21 Μαΐου, η ΟΙΕΛΕ, όπως πράττει από το 2012,  θα ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα τις θέσεις τους για την ιδιωτική εκπαίδευση μέσω ερωτηματολογίου. Οι ερωτήσεις αυτές έχουν προκύψει μετά από προτάσεις και υποδείξεις περίπου 200 εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και ΙΕΚ και μετά από επεξεργασία του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ. Επίσης, θα ζητηθεί από τα κόμματα συνάντηση, έτσι ώστε να καταγραφούν με ακόμη μεγαλύτερη καθαρότητα οι θέσεις και δεσμεύσεις τους για τον χώρο μας.

Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά δεν εμπλέκεται στην κομματική αντιπαράθεση. Οι θέσεις που εκφράζουμε αφορούν στην εκπαίδευση και στην εργασία, χώρους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, αλλά συνδικαλιστικός φορέας και δεν μπορούμε να έχουμε άποψη επί παντός επιστητού. Έχουμε, δε, το «προνόμιο» να είμαστε πάντοτε σε αντιπολιτευτική θέση, ελέγχοντας την εκάστοτε εξουσία. Δεν έχουμε φοβηθεί να συγκρουστούμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση, όποτε θεωρούμε ότι θίγονται το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και τα στοιχειώδη δικαιώματα των συναδέλφων μας. Επίσης, δεν έχουμε διστάσει να επαινέσουμε πρωτοβουλίες οποιουδήποτε κόμματος, κυβερνητικού ή μη, που πιστεύουμε ότι βοηθούν το χώρο της Παιδείας.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε από τα κόμματα τις θέσεις τους και τις κοινοποιούμε στους χιλιάδες συναδέλφους μας, ώστε να μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν πριν αποφασίσουν για την ψήφο τους.

Διαβάστε εδώ το ερωτηματολόγιο που απεστάλη στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στον Θεματικό Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε εδώ το ερωτηματολόγιο που απεστάλη στα κόμματα της αντιπολίτευσης

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img