ΑρχικήΑνακοινώσειςΥγειονομική βόμβα πολλά ιδιωτικά σχολεία, υποχρεώνουν παράνομα, εν μέσω εορτών, τους εκπαιδευτικούς...

Υγειονομική βόμβα πολλά ιδιωτικά σχολεία, υποχρεώνουν παράνομα, εν μέσω εορτών, τους εκπαιδευτικούς να συναθροίζονται για …αγγαρείες!

- Advertisement -spot_img

Ωμή παραβίαση της νομοθεσίας για τις ημέρες των διακοπών, αλλά και των υγειονομικών κανόνων σε πολλά ιδιωτικά σχολεία, ιδίως νηπιαγωγεία, καταγγέλλουν συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, οι εκπαιδευτικοί από χθες υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο χώρο εργασίας τους, προκειμένου να κάνουν αγγαρείες (καθαρισμό χώρων κ.λπ.). Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες συγκεντρώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό στην αίθουσα συνεδριάσεων με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία τους.

 

Η ακραία φιλεργοδοτική στάση του Υπουργείου έχει αποθρασύνει κάποιους σχολάρχες σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα καψόνια και η εργασιακή εξουθένωση να ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο. Σε κάποια επαρχιακά ιδιωτικά σχολεία οι ιδιοκτήτες υποχρεώνουν σε όλη τη διάρκεια του lockdownτους εκπαιδευτικούς να μεταβαίνουν από το πρωί στο σχολείο χωρίς αντικείμενο και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι για να κάνουν …τηλεκπαίδευση μέχρι τις 6 ή 7 το απόγευμα!

 

Οι αθλιότητες αυτές με σφραγίδα Κεραμέως δεν θα περάσουν έτσι. Οι υπεύθυνοι σχολάρχες θα λογοδοτήσουν στα αρμόδια θεσμικά όργανα και στη δικαιοσύνη. Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν έστω και ανώνυμα τα σχολεία όπου παραβιάζεται η νομοθεσία, ώστε να προχωρούμε άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img