ΑρχικήΑνακοινώσειςΥπάρχει κράτος, υπάρχει Υπουργείο Παιδείας; Παιδιά ενός κατώτερου Θεού οι μαθητές στα...

Υπάρχει κράτος, υπάρχει Υπουργείο Παιδείας; Παιδιά ενός κατώτερου Θεού οι μαθητές στα δημόσια σχολεία καθώς τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εφαρμόζουν ό, τι θέλουν!

- Advertisement -spot_img

Με την ανοχή του (ανύπαρκτου) Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς ότι δεν θα εφαρμόσουν την υπ. αριθμ. 155689/ΓΔ4/14-11-2020 Υ.Α. που προβλέπει, μεταξύ άλλων, διδακτική ώρα 30 λεπτών και πρόγραμμα από τι; 2 έως τις 5 για τα δημοτικά και 2 έως 4:20 για τα νηπιαγωγεία (σημαντικό να τονιστεί ότι η ΟΙΕΛΕ έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο) και θα διεξάγουν την τηλεκπαίδευση πρωινές ώρες. Μάλιστα κάποια αυθαιρετούν προκλητικά, ορίζοντας τη διδακτική ώρα στα 40 (!) λεπτά και επιβάλλοντας σε μικρά παιδιά τη βαρβαρότητα της προσκόλλησης σε μια οθόνη επί 6 ώρες!

 

Με λίγα λόγια, τα ιδιωτικά σχολεία εφαρμόζουν πρόγραμμα τελείως διαφορετικό από το προβλεπόμενο από την Υπουργό Παιδείας χωρίς να:

  • έχουν ενημερώσει, ως οφείλουν, τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
  • έχουν προχωρήσει σε συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, όπως προβλέπει η Υ.Α.
  • έχουν πάρει οποιαδήποτε άδεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (εκτός κι αν αυτή έχει δοθεί εν κρυπτώ και παράνομα)

Είμαστε, πλέον, βέβαιοι ότι η Υπουργός Παιδείας υλοποιεί όσα ανέφερε προς εμάς στη συνάντηση της 23/12/2019, ότι δηλ. για την ίδια και για την κυβέρνηση «άλλο πράγμα τα ιδιωτικά σχολεία, άλλο τα δημόσια». Φαίνεται ότι για την κ. Κεραμέως το 94% των μαθητών είναι πληβείοι, υποχρεωμένοι να τηρούν ένα αντιεπιστημονικό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ότι η συγκυρία της πανδημίας είναι ιδανική, ώστε για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση να διαφημίσει εμμέσως στην κοινωνία τα ιδιωτικά σχολεία μέσω της εξαθλίωσης των δημόσιων.

 

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιστολή με την οποία ζητά την κατά το Σύνταγμα εφαρμογή της ισονομίας ανάμεσα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης. Οι πολίτες δεν ανέχονται πλέον τη γιγάντωση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και την άναρχη, επί των ημερών Κεραμέως, λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων ως κράτος εν κράτει.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img