ΑρχικήΑνακοινώσειςΥπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας η Ιωάννα Χρήστου

Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας η Ιωάννα Χρήστου

- Advertisement -spot_img

Ένα από τα πλέον αξιόλογα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, η Ιωάννα Χρήστου, μέχρι πρότινος Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΥΠΑΙΘ, ορίστηκε ως Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με το νέο νόμο για το επιτελικό κράτος, ο Υπηρεσιακός Γραμματέας κάθε Υπουργείου επιλέγεται από τον ΑΣΕΠ και έχει ως κύριο καθήκον την επίβλεψη των δαπανών και του προσωπικού του.

Η Ιωάννα Χρήστου υπήρξε Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε πολύ δύσκολες εποχές. Υπηρέτησε το δύσκολο αυτό χώρο με αξιοπρέπεια και ηθικό ανάστημα τηρώντας απαρέγκλιτα το νόμο και δίνοντας μάχες κατά της ασυδοσίας και ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούνταν τότε.

Στο έργο της αυτό τη βοήθησε η εμπειρία της στα ιδιωτικά σχολεία.  Ως πτυχιούχος του τμήματος κλασικής φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ασχολήθηκε με τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων και ιδιαίτερα των αρχαίων ελληνικών και της έκθεσης στην ιδιωτική εκπαίδευση επί δεκαπενταετία. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η κ. Χρήστου είναι επίσης καταξιωμένη συγγραφέας. Έχει συγγράψει τα ακόλουθα έργα: «Περί γραφής» (2006), «Παιδί και Ηλεκτρονικό Παιχνίδι» (2007), «Ο Θεός με θυμόν» (Μπαρτζουλιάνος, 2009), «Το Δείπνο» (2010) και «Υπεγραφία» (2017). Έχει δημοσιεύσει άρθρα στα περιοδικά «Φιλόλογος» και «Σύγχρονη Εκπαίδευση» και στα ηλεκτρονικά περιοδικά «Red Notebook» και «Afterhistory.blogspot.com».

Η ΟΙΕΛΕ εύχεται στην κ. Χρήστου κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img