ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ...

ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή και τη χθεσινή, αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας να καταργήσει τη μοριοδότηση για την καθοδηγητική-διοικητική εμπειρία στην ιδιωτική εκπαίδευση για την επιλογή Διευθυντών στα δημόσια σχολεία, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας αποτελούμενο από τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δ. Κάζαγλη και τον Γεν. Γραμματέα Γ. Χριστόπουλο μετέβησαν πριν από λίγο στο χώρο του Υπουργείου ζητώντας συνάντηση από τη Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού κα Μουτζούρογλου, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις για τα ακόλουθα κρίσιμα ζητήματα:
• Το προαναφερθέν θέμα της κατάργησης της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης στην ιδιωτική εκπαίδευση.
• Το φλέγον θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση για τη μισθολογική και τη βαθμολογική κατάταξη των υπηρετούντων αναπληρωτών.
• Το ζήτημα της αλλαγής τρόπου επιλογής Διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία για την οποία έχει δεσμευτεί δημόσια ο ίδιος ο Υπουργός.
Μέχρι σήμερα η ΟΙΕΛΕ έχει αποστείλει τουλάχιστον τρεις αναπάντητες επιστολές-προσκλήσεις προς τον κύριο Υπουργό για διάλογο. Και σήμερα όμως, το αίτημα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας για συνάντηση με τη Διευθύντρια του Γραφείου του αντιμετώπισε την άρνηση της κυρίας Μουτζούρογλου. Κρίνουμε τη στάση αυτή εξαιρετικά άδικη για έναν κλάδο που αγωνιά και περιμένει απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα. Τέλος τονίζουμε ότι οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ενημέρωσαν ήδη τους συμβούλους του Υπουργού πως αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα μεταβεί και αύριο στο χώρο του Υπουργείου για να πραγματοποιηθεί συνάντηση με κάποιο θεσμικά αρμόδιο πρόσωπο από την πολιτική ηγεσία.
Αύριο θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που θα ενημερώνει για την πραγματοποίηση ή μη της συνάντησης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img