ΑρχικήΕιδήσειςΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ-ΣΤΑ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ-ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο, ΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

- Advertisement -spot_img

Αμέσως μετά την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς την Δ/νση ιδιωτικής εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας με την οποία καταγγέλλαμε το γεγονός ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα λάβει χώρα επετειακή εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, η αρμόδια Υπηρεσία εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται σαφώς ότι τα προβλεπόμενα  για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα δημόσια σχολεία ισχύουν ακριβώς και για την ιδιωτική.

Η παραβίαση της συγκεκριμένης εγκυκλίου δεν είναι μια απλή παρέκκλιση από την εκπαιδευτική νομιμότητα. Είναι μια προσβολή της συλλογικής μνήμης του λαού μας και μια καταφανή απόπειρα αλλοίωσης της σύγχρονης ιστορίας μας. Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων, νοσταλγώντας ένα ολοκληρωτικό παρελθόν, παραβιάζουν τη νομιμότητα. Αποτελεί όμως και χρέος κάθε συναδέλφου η Παρασκευή να είναι μια ημέρα διαφορετική από τις άλλες, μια ημέρα απόδοσης φόρου τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για δημοκρατία, ελευθερία και παιδεία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img