ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΡΟΥΤΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΡΟΥΤΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ: ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ

- Advertisement -spot_img

Ο τακτικός εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ και Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ μετά την οριστικοποίηση της πραξικοπηματικής αποβολής των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων από το ΔΣ του Οργανισμού:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ Μ. ΚΟΥΡΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Προς:                                            Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο

Κοινοποίηση:                           Τα Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της  ΓΣΕΕ

Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της  ΑΔΕΔΥ

Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ

Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

 

Χθες οι συνάδελφοί μου που εκπροσωπούν τους φορείς των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και συνέταξαν Δελτίο Τύπου, σχετικά με το «διοικητικό πραξικόπημα» τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ, στα οποία κατονόμαζαν τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και τον Διευθυντή του Γραφείου του, κ. Κοτσιφάκη, ως υπεύθυνους για την αλλαγή του Κανονισμού με στόχο την αποβολή των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων από το ΔΣ του Οργανισμού και τη «διευκόλυνση» της ηγεσίας του να προβεί σε δυσμενείς «μετακινήσεις» εργαζόμενων, παρακάμπτοντας κάθε ισχύουσα διαδικασία.

Αρνήθηκα να υπογράψω τα κείμενα αυτά, διότι πίστευα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν θα προχωρούσε σε μια τόσο ακραία ενέργεια φίμωσης των κοινωνικών φορέων. Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα αναβίωναν οι ολοκληρωτικές μέθοδοι Αρβανιτόπουλου που σε συνεργασία με ισχυρούς επιχειρηματίες της εκπαίδευσης επεχείρησαν να αποπέμψουν τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων από το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να επικρατήσουν συνθήκες ασυδοσίας στο χώρο της Παιδείας. Τη βεβαιότητά μου αυτή ενίσχυε το γεγονός ότι οι κ.κ. Μπαξεβανάκης και Κοτσιφάκης είναι συνάδελφοι και έχουν υπάρξει συνδικαλιστές με γνώση των προβλημάτων που σέβονται το οργανωμένο κίνημα της εργασίας και όσους το εκπροσωπούν.

Δυστυχώς, διαψεύστηκα οικτρά και δικαιώθηκαν οι συνάδελφοί μου. Όπως μόλις πληροφορήθηκα, η φερόμενη ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γιαννακοπούλου απέστειλε χθες ενημερωτικό σημείωμα (διαβάστε εδώ) προς τους εργαζόμενους και τα 4 μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ για την αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας, αποκλείοντας από τη λίστα παραληπτών τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στο ΔΣ (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτικών φορέων). Έστω και σε συμβολικό επίπεδο, το έγκλημα συνετελέσθη.

Η κατάσταση δείχνει πλέον εκτός ελέγχου. Ο ΕΟΠΠΕΠ διοικείται και επίσημα από μια παραθεσμική ομάδα εντός και εκτός ΔΣ με την πολιτική ευθύνη των προαναφερθέντων. Για τη στόχευση της ενέργειας αυτής αναφέρθηκαν με πληρότητα οι συνάδελφοί μου στα χθεσινά κείμενα που πλέον είμαι υποχρεωμένος να συνυπογράψω. Το δημόσιο συμφέρον τίθεται σε κίνδυνο.

Καλώ με την επιστολή μου τους Προέδρους των φορέων των κοινωνικών εταίρων να προβούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να διακοπεί η χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΕΠ από τον ΛΑΕΚ. Όσο η θεσμική αυτή «ανωμαλία» συνεχίζεται, οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να αποσύρουν άμεσα τη στήριξή τους από έναν δημόσιο Οργανισμό που πλέον εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα.

Είναι ευνόητο ότι από εδώ και στο εξής θα συνδράμω όλες τις ενέργειες των φορέων και των συναδέλφων μου στη Δικαιοσύνη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ο κοινωνικός διάλογος, η λογοδοσία και η διαφάνεια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img