ΑρχικήΕιδήσειςΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ...

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Στη Βουλή μετέβησαν σήμερα ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ. Ο Γ.Γ. μίλησε στην Επιτροπή Ακρόασης Φορέων για το πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας ότι:

  • Στην Ελλάδα των Μνημονίων η Παιδεία έχει μπει στο στόχαστρο των δυνάμεων της αγοράς και το ιδιωτικό σχολείο αποτελεί τον αδύναμο κρίκο.
  • Δεν αποτελεί βελτίωση του Ν. 4415/2016 η παρούσα διάταξη, αλλά χειροτερεύει τις εργασιακές μας σχέσεις
  • Η κατάργηση της αρμοδιότητας του Συλλόγου Διδασκόντων από την κατάρτιση του ωρολόγιου προγράμματος φέρνει τον κίνδυνο φροντιστηριοποίησης των ιδιωτικών σχολείων
  • Η προαιρετική συμμετοχή του σχολικού συμβούλου στις εκθέσεις αξιολόγησης σημαίνει ότι στην Επιτροπή θα φθάνει η άποψη του Διευθυντή-σχολάρχη
  • Αν παραμείνει η δυνατότητα αυτοδίκαιης απόλυσης εκπαιδευτικού σε περίπτωση που η Επιτροπή δεν συνεδριάσει, τότε θα μιλάμε για ελεύθερες απολύσεις και μάλιστα με χαρακτηρισμό που ακρωτηριάζει δια παντός τον εργασιακό βίο του εκπαιδευτικού.
  • Δεν είναι δυνατόν μισθολογικά να ζητείται η μεταφορά μας στον ιδιωτικό τομέα (στο θέμα των αποζημιώσεων) χωρίς να προστεθεί 13ος και 14ος μισθός. Είτε ιδιωτικός τομέας με τις παροχές είτε δημόσιος με όλες τις αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκαν με βουλευτές κομμάτων και αντάλλαξαν απόψεις για τη διάταξη, ενώ κατέθεσαν εγγράφως τις θέσεις της Ομοσπονδίας. Οι εξελίξεις είναι διαρκείς και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για ό, τι νεώτερο στην ιστοσελίδα μας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img