ΑρχικήΑνακοινώσειςΑφήστε τα ιδιωτικά σχολεία έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση!

Αφήστε τα ιδιωτικά σχολεία έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση!

- Advertisement -spot_img

Γονείς και συνάδελφοι εκφράζουν στην Ομοσπονδία μας την έντονη ενόχλησή τους για το γεγονός ότι κάποια ιδιωτικά σχολεία, «παρασυρόμενα» από το προεκλογικό κλίμα της περιόδου, διοργανώνουν δραστηριότητες δήθεν ενημερωτικές, επί της ουσίας όμως κομματικές με πολιτευτές κυρίως του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη και Υπουργούς! Μάλιστα, τέτοιες δραστηριότητες με δήθεν κοινωνικό περιεχόμενο διοργανώνονται «όλως τυχαίως» σε ιδιωτικά σχολεία της εκλογικής περιφέρειας των υποψήφιων βουλευτών/Υπουργών! Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κι άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις με αποκορύφωμα κεντρική προεκλογική συγκέντρωση κόμματος (!!) σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αττικής πριν από λίγα χρόνια που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Οφείλουμε καλόπιστα να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους ιδιοκτήτες ότι:

  • Τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι αμιγείς επιχειρήσεις, όπου ο καθένας μπορεί να βάλει μέσα όποιον θέλει. Είναι, με συνταγματική επιταγή, φορείς δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, φορείς Παιδείας, αγωγής και πολιτισμού.
  • Επίσης, δεν είναι όλοι οι γονείς (όπως ίσως εσφαλμένα θεωρούν ορισμένοι ιδιοκτήτες…) ψηφοφόροι ενός και μόνο κόμματος. Πολλοί από τους γονείς που επικοινωνούν μαζί μας εκφράζουν αγανάκτηση, όχι μόνο επειδή θεωρούν λανθασμένη την πολιτική εμπλοκή του σχολείου στο οποίο εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αλλά και επειδή διαφωνούν με την προπαγάνδα υπέρ κάποιας συγκεκριμένης παράταξης.
  • Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνούμε πως μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιμετωπίζει με καχυποψία την ιδιωτική εκπαίδευση. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και η ΟΙΕΛΕ να πείσουμε και τον πλέον κακοπροαίρετο ότι πολλά από τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι parking για τους γόνους μιας ελίτ, αλλά είναι σοβαροί εκπαιδευτικοί οργανισμοί και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υπονομεύεται με τέτοιες ενέργειες. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα στον τύπο για τέτοιες εκδηλώσεις που πλήττουν την εικόνα των ιδιωτικών σχολείων…

Για το λόγο αυτό καλούμε τις διοικήσεις των εκπαιδευτηρίων αλλά και όλα τα κόμματα να αφήσουν τα ιδιωτικά σχολεία έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση. Η παρουσία πολιτικών προσώπων στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων για δήθεν ενημερώσεις «κοινωνικού χαρακτήρα» στην περίοδο προ των εθνικών εκλογών είναι προσχηματική και δυσφημεί, τελικά, την ιδιωτική εκπαίδευση.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img