ΑρχικήΑνακοινώσειςΑνοίγουν δρόμοι συνεργασίας μετά τη σημερινή συνάντηση ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με τη...

Ανοίγουν δρόμοι συνεργασίας μετά τη σημερινή συνάντηση ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ με τη διοίκηση των Λεοντείων Σχολείων

- Advertisement -spot_img

Μια εξαιρετικά θερμή και παραγωγική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης μεταξύ του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Γιώργου Χριστόπουλου και του Γενικού Διευθυντή των ΙΝΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Χρήστου Γούλα και της ηγεσίας των Λεοντείων Σχολείων. Τα Σχολεία εκπροσώπησαν οι Νικόλαος Νούλας, Πρόεδρος του Μαριανού Οργανισμού Λεοντείων Σχολών και Κοινωνικών Έργων, Δανάη Αναγνωστοπούλου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαριανού Οργανισμού, Μαρία Κοκκαλάκη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μαριανού Οργανισμού και Πρόεδρος της Γ.Ι.Ε.Ι.Ε., Δέσποινα Τσαούση, Γενική Διευθύντρια Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, Βασιλική Κότσιρα, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης και Στέλλα Μαύρου, Μέλος Συμβουλίου Διεύθυνσης Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.

Η Ομοσπονδία μας συνδέεται με στενούς και ιστορικούς δεσμούς με τα δύο Λεόντεια Σχολεία. Ο αείμνηστος Πρόεδρός μας Μιχάλης Κουρουτός ήταν 37 χρόνια εκπαιδευτικός στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών (γνωστή παλιότερα ως Λεόντειο Λύκειο Πατησίων). Υπάρχουν επίσης στοιχεία που ξεχωρίζουν τα σχολεία αυτά στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η εξωστρέφεια και η μακρόχρονη (πάνω από 180 χρόνια) προσφορά τους στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Οι εξαιρετικές εργασιακές σχέσεις και ένα πραγματικά πρωτότυπο μοντέλο διοίκησης, καθώς ο εκπαιδευτικός οργανισμός διοικείται από τους ίδιους τους συναδέλφους μας. Ο μη κερδοσκοπικός τους χαρακτήρας και η λειτουργία τους με ανθρωποκεντρική κι όχι πελατοκεντρική λογική.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Τονίστηκε ότι οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης γεννούν προκλήσεις και ευκαιρίες. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο είναι σημαντικό οι φορείς στο χώρο της Παιδείας να αναζητήσουν κοινούς τόπους και να επεξεργαστούν τρόπους συνεργασίας. Διαπιστώθηκε ότι οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να ανοίξουν ορίζοντες κοινών δράσεων σε ζητήματα επιμόρφωσης και κατάρτισης, κοινωνικής αλληλεγγύης, παιδαγωγικών καινοτομιών. Οι ωφελούμενοι από τέτοιες συνέργειες θα είναι τελικά η εκπαίδευση και τα παιδιά μας. Ο Πρόεδρος κ. Νούλας παρουσίασε τον Μαριανό Οργανισμό και την πολυεπίπεδη δράση του που απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν στο κοινωνικό περιθώριο, σε μετανάστες, σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Το τάγμα των Μαριανών Αδελφών με την πολυετή του δράση στην Ελλάδα προσφέρει πολύ σπουδαίες υπηρεσίες στην κοινωνία καλύπτοντας ανάγκες που αδυνατεί να καλύψει το κράτος. Το επόμενο διάστημα η ΟΙΕΛΕ θα παρουσιάσει δημόσια το κοινωνικό έργο των δυο φιλανθρωπικών δομών του Μαριανού Οργανισμού σε Αγία Κυριακή και Αχαρνές. Ταυτόχρονα, με την κυρία Κοκκαλάκη, επικεφαλής των ελληνογαλλικών σχολείων, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης και ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ομοσπονδία και τους επιστημονικούς φορείς της ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια η Γενική Διευθύντρια κ. Τσαούση ξενάγησε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον Γενικό Διευθυντή των ΙΝΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στους χώρους του σχολείου. Παρακολούθησαν την εντυπωσιακή εορτή για την 28η Οκτωβρίου και είχαν την ευκαιρία να δουν την  σύγχρονη πτέρυγα που φιλοξενεί το Νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό.

Η ΟΙΕΛΕ πάγια επιδιώκει τον διάλογο και τη συνεργασία με τα ιδιωτικά σχολεία. Η θετική ανταπόκριση πολλών σχολείων στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που έλαβε χώρα στο CERN και στο οποίο έχουν συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια 65 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, έδειξε ότι, παρά τις όποιες διαφωνίες, μπορούν να υπάρχουν χρήσιμες συνεργασίες και κοινές δράσεις. Σε ένα πλαίσιο διαλόγου, βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων, επένδυσης στην επιμόρφωση, στην κατάρτιση και στην καινοτομία, για τους συμμετέχοντες στην κοινότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, διοικήσεις, μαθητές και γονείς, μόνο κέρδη μπορούν να προκύψουν.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img