ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕ Β ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕ Β ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΠΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΡΙΟΥ

- Advertisement -spot_img

Ρητή απάντηση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Δ/νσης Ιδ. Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση ΔΕ Β΄ Αθήνας που είχε πρόσφατα εκδώσει με υπογραφή της Αναπληρώτριας Διευθύντριας «περίεργη» απάντηση  σε ερώτημα (;) της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να αμείβονται βάσει των ωρών του διοριστηρίου τους, αλλά των «πραγματικών» ωρών διδασκαλίας. Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου που εμπεριέχει αναλυτικά τις νομοθετικές ρυθμίσεις για το ζήτημα, καμιά βλαπτική μεταβολή του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν επιτρέπεται, επομένως οι συνάδελφοι θα πρέπει να αμείβονται βάσει του διοριστηρίου τους. Μάλιστα η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης επισημαίνει στη Διεύθυνση ΔΕ Β΄Αθήνας ότι η απάντησή της στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτήριο βασίστηκε σε διατάξεις που έχουν καταργηθεί και ως εκ τούτου δεν βρίσκονται πλέον σε ισχύ!

Το έγγραφο αυτό είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα κρίσιμο για την κατοχύρωση των στοιχειωδών εργασιακών μας δικαιωμάτων και για την ομαλή λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, καθώς το τελευταίο διάστημα ορισμένοι «πονηροί», δυστυχώς με την ανοχή ορισμένων δημόσιων «λειτουργών», επιδιώκουν με έμμεσο τρόπο είτε να εκδικηθούν τους «ανεπιθύμητους» που δίνουν μάχη για την τήρηση της νομιμότητας στα σχολεία, είτε να μειώσουν το εργασιακό κόστος μειώνοντας παράνομα το ωράριο. Πλέον, καμιά Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει η δυνατότητα μείωσης ωραρίου ιδιωτικού εκπαιδευτικού, ή παραίτησης από το ωράριό του, ή μη καταβολής του μισθού που αντιστοιχεί στο ωράριο που αναγράφεται στο διοριστήριό του.

Το ζήτημα της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και η παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν αναλυτικά στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Παράλληλα η Ομοσπονδία μας εξέδωσε αναλυτικό υπόμνημα για τη βλαπτική μεταβολή που ανακοινοποιούμε εδώ.

Διαβάστε εδώτο έγγραφο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img