ΑρχικήΑνακοινώσειςΑπεβίωσε ο Τάσος Τοτός, ηγετική φυσιογνωμία του κλάδου μας στις δεκαετίες του...

Απεβίωσε ο Τάσος Τοτός, ηγετική φυσιογνωμία του κλάδου μας στις δεκαετίες του ’70 και του ΄80

- Advertisement -spot_img

Μόλις πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Τάσου Τοτού, ηγετικής φυσιογνωμίας του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενεργός στο κίνημά μας από το 1977 έως περίπου τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και στενός συνεργάτης του Γιώργου Φυσάκη και του Δημήτρη Κωσταράκου (Προέδρου και Γενικού Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ την περίοδο εκείνη).

Ο Τάσος Τοτός ήταν εξαίρετος μαθηματικός και εργαζόταν στα Εκπαιδευτήρια Καραμπέτσου. Θήτευσε ως Υπεύθυνος Οικονομικών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και στη συνέχεια, όταν απολύθηκε και διορίστηκε ως ΙΔΑΧ στο δημόσιο, ανέλαβε Αντιπρόεδρος στον ΣΙΕΛ-ΔΗ (Σύλλογος που εκπροσωπούσε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούσαν στο δημόσιο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου). Στη συνέχεια της εκπαιδευτικής του πορείας δίδαξε σε δημόσια σχολεία της περιοχής του Χολαργού, θεωρούμενος ως ένας εκ των κορυφαίων μαθηματικών στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι συνάδελφοι και σύντροφοί του τον θυμούνται ως έναν εξαιρετικά ζωντανό άνθρωπο με συνεχή παρουσία στα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Πολύ σημαντική θεωρείται η συνεισφορά του Τάσου Τοτού στην εξασφάλιση ευνοϊκών συνταξιοδοτικών όρων για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικού ως αντιπρόεδρος του ΤΕΑΙΓΕ, του επικουρικού ταμείου του κλάδου μας, ενός εκ των πλέον πλεονασματικών ταμείων που με τις γνωστές μεθοδεύσεις συγχώνευσαν οι κυβερνώντες στην περίοδο των Μνημονίων, ώστε να καλύψουν με τον δικό μας ιδρώτα την διαχρονική κακοδιαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος. Ήταν, επίσης, η «καρδιά» των κινητοποιήσεων της ΟΙΕΛΕ το 1982 που είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοπεί το κύμα άδικων και αναιτιολόγητων απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 12:00, στο Νεκροταφείο Χολαργού, στο Ναό Ταξιαρχών.

Ο κλάδος μας θα θυμάται τους αγώνες του.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img