ΑρχικήΑνακοινώσειςΑποδίδεται το voucher των 200 ευρώ στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Αποδίδεται το voucher των 200 ευρώ στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

- Advertisement -spot_img

Απέδωσαν οι πιέσεις του κλάδου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και της ΟΙΕΛΕ που με δεκάδες επιστολές σωματείων και συλλόγων διδασκόντων απαίτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τη δίκαιη αντιμετώπισή μας. Σύμφωνα με Υ.Α. που δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ,  το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, θα χορηγηθεί και στους  εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ιδιωτικά σχολεία.

Η ισχυρή πίεση χιλιάδων συναδέλφων, που μετουσιώθηκε σε σχετικό αίτημα του ΥΠΑΙΘ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει μια ακόμη ενδιαφέρουσα παράμετρο. Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει πως δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα από την ελληνική πολιτεία.

Οφείλουμε, ωστόσο, να κάνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  • Το ποσό των 200 ευρώ είναι μια ελάχιστη ενίσχυση και δεν καλύπτει τα τεράστια ποσά που δαπάνησαν ιδιωτικοί και δημόσιοι εκπαιδευτικοί για εξοπλισμό, αναλώσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λπ.
  • Θα πρέπει να αποδοθεί στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς το επίδομα τηλεργασίας, όπως προβλέπεται στο Ν. 4808/2021. Για τούτο όμως απαιτείται ισχυρή εποπτεία από τους ελεγκτικούς θεσμούς της πολιτείας, που επί της ουσίας σήμερα δεν υφίσταται.

Το κείμενο της τροποποιητικής απόφασης το ΦΕΚ αναφέρει τα εξής:

«1. (α) Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης για τον ΠΥΛΩΝΑ Α του Προγράμματος είναι:

  1. Εκπαιδευτικοί του δημόσιου τομέα (Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) που:

α.1 είτε είναι παρόντες (δεν έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα,
α.2 είτε απουσιάζουν (έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) λόγω συγκεκριμένης αιτιολογίας που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας.

  1. Εκπαιδευτικοί του ιδιωτικούτομέα που:

β.1 είτε είναι παρόντες (δεν έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), συμπεριλαμβανομένων και των ξένων σχολείων που λειτουργούν στην Ελλάδα,

β.2 είτε απουσιάζουν (έχει καταχωρηθεί απουσία στην τοποθέτησή τους) λόγω συγκεκριμένης αιτιολογίας που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας.».

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img