ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ ΟΙΕΛΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Μετά από τη δημοσιοποίηση, χωρίς καμιά διαδικασία διαλόγου με τον κλάδο, της απαράδεκτης τροπολογίας που καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή που νομιμοποιεί την παράνομη, εκτός ωραρίου εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών οι οποίοι έτσι μετατρέπονται σε είλωτες που θα εργάζονται 16 ώρες ημερησίως και εφτά ημέρες την εβδομάδα με το πρόσχημα της «προαιρετικής» εργασίας, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. άμεση συνάντηση τη Δευτέρα με τα ακόλουθα αιτήματα:

·        Την απόσυρση της τροπολογίας που, μετά την εισαγωγή της εθελοντικής εργασίας στο δημόσιο, εισάγει την
«προαιρετική» (κατ’ ουσίαν υποχρεωτική) εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες από τη 10η Σεπτέμβρη έως τις 30 Ιούνη. Εξυπακούεται ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κάνουν πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει παραπλανητικά η τροπολογία, αλλά από τη στιγμή που τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δρουν πλέον ανεξέλεγκτα, οι απειλούμενοι με απόλυση εκπαιδευτικοί θα εργάζονται φυσικά χωρίς καμιά αμοιβή.
·        Την απόσυρση της τροπολογίας για τη μαζική και χωρίς κανένα έλεγχο αδειοδότηση ιδιωτικών σχολείων που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν παράνομα.
·        Την άμεση υπογραφή της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ, την οποία ζήτησε με την υπογραφή του ο ίδιος ο Υπουργός που εδώ και 4 μήνες «παραδόξως» δεν την υπογράφει, και η οποία ρητώς ζητά την επαναφορά της κρατικής εποπτείας και την τήρηση όσων προβλέπει το Σύνταγμα για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά μας, την Τρίτη θα δώσουμε στη δημοσιότητα το κείμενο της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ και στοιχεία που αποκαλύπτουν τους λόγους της μονομερούς, υπέρ των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, πολιτικής του κ. Λοβέρδου.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img