ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΡΘΡΟ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΠΙ...

ΑΡΘΡΟ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ-ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ κ. ΠΕΤΣΕΝΙΚ – ΕΜΦΑΝEIΣ, ΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ-ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

- Advertisement -spot_img

Ένα άρθρο βόμβα του Γιώργου Ιωαννίδη στην έγκυρη ιστοσελίδα xanthi2.gr ανατρέπει τα δεδομένα του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος που επέλεξε το σχολείο να αναλάβει την υπόθεση της εκδίωξης του εκπαιδευτικού για λόγους φρονημάτων, ο κ. Πετσενίκ,  υπήρξε στέλεχος και πολιτευτής της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και προσωπικός φίλος του τότε Πρωθυπουργού. Όπως σωστά επισημαίνει ο κ. Ιωαννίδης, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αδερφός του Αλέξανδρου Σαμαρά, Προέδρου του Κολλεγίου Αθηνών και πρωτεργάτη της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς ατύπως αποτελεί ηγετική μορφή της ομάδας των σχολαρχών που θέλουν σήμερα να καταργηθεί ο ν.4415/2016, επομένως να αποσυρθεί πλήρως η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η συγκεκριμένη αυτή ομάδα σχολαρχών έχει ποντάρει τα πάντα στην υπόθεση του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι εκεί ο εκπαιδευτικός εκδιώχθηκε, επειδή (σύμφωνα με υπόμνημα της ιδιοκτησίας του σχολείου) οι απόψεις του δεν συμβαδίζουν με τη « θρησκευτική γραμμή» του σχολείου! Όπως ήταν φυσικό, το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπ. Παιδείας ακύρωσε την καταγγελία σύμβασης και όρισε να επιστρέψει ο εκπαιδευτικός στα καθήκοντά του. Επιπλέον, προχθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης απέρριψε αίτημα του σχολείου για οριστική απομάκρυνση του εκπαιδευτικού.

Είναι φανερό πως κάποιοι παίζουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Ποντάρουν ακόμη και σε εξαιρετικά ευαίσθητες και με σοβαρές προεκτάσεις υποθέσεις, για να «ρίξουν» ένα νόμο που εμποδίζει τη φοροδιαφυγή, τη μαύρη εργασία, την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών κ.λπ. Κάποιοι, με περισσή πολιτική και κοινωνική ανευθυνότητα, χρησιμοποιούν ως «λαγό» το Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, για να πετύχουν τους άνομους στόχους τους.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρχών για την αποκατάσταση της νομιμότητας και εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι σύντομα οι υπεύθυνοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Δείτε εδώ το άρθρο του κ. Ιωαννίδη.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img