ΑρχικήΑνακοινώσειςΑύριο το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος CERN 2022 με τίτλο "Εισαγωγή...

Αύριο το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος CERN 2022 με τίτλο “Εισαγωγή στη Φυσική του Ατόμου”

- Advertisement -spot_img

Αύριο ξεκινά το πρόγραμμα CERN 2022 με την πραγματοποίηση του πρώτου διαδικτυακού σεμιναρίου. Θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες τρεις επιμορφωτικές δράσεις που μπορείτε να δείτε εδώ.

Το αυριανό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Φυσική του Ατόμου» και εισηγητή τον Υπυύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Δρ. Στράτο Γεωργουδή, θα πραγματοποιηθεί στις 18:30.

Οι σύνδεσμοι του zoom για τα σεμινάρια είναι:

Meeting ID: 847 8314 0800, Passcode: 847831.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84783140800?pwd=MnJlck4xUzJNVWdpakxFVTY3NFl4Zz09

Σημειώνεται ότι η είσοδος στα διαδικτυακά σεμινάρια θα είναι εφικτή για τις/τους 70 πρώτες/πρώτους, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες θέσεις (άλλες 30) καλύπτονται από τις/τους συμμετέχουσες/συμμετέχοντες Εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι σε όσες/όσους παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μέσω zoom θα σταλεί σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Επίσης η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τη σελίδα Facebook της ΟΙΕΛΕ

Μια σύνοψη της αυριανής συνεδρίας:

Η ιστορία της ανθρώπινης αναζήτησης των ελάχιστων ποσοτήτων της ύλης.

 Μαθαίνουμε πως ό,τι βλέπουμε γύρω μας, από τα τριαντάφυλλα μέχρι τα ποτάμια, ο Γαλαξίας μας και ακόμα κι εμείς οι ίδιοι είμαστε πλασμένοι από τα ίδια υλικά.

Μαθαίνουμε επίσης ότι αυτά τα υλικά είναι πολύ μικρά σωματίδια ιδιαίτερα περιορισμένα ως προς το πλήθος τους…

Ξεκινάμε από την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, από την τροφοδοσία της ελληνικής γλώσσας (άτομο, ηλεκτρόνιο, πρωτόνιο), ταξιδεύουμε από τον 7ο π.Χ. αιώνα στο σήμερα, επισκεπτόμαστε από ένα κλασσικό σχολικό εργαστήριο μέχρι την Μέκκα των Φυσικών το CERN, και συνεχίζουμε…

Από τον Θαλή τον Μιλήσιο και τον Δημόκριτο στον Rutherford και τον Murray Gell-Mann, από το ήλεκτρον και το άτομο στο πρότυπο του Bohr και στα quarks.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img