ΑρχικήΑνακοινώσειςBig Quit στην ιδιωτική εκπαίδευση: Οι ιστορίες πίσω από τους αριθμούς

Big Quit στην ιδιωτική εκπαίδευση: Οι ιστορίες πίσω από τους αριθμούς

- Advertisement -spot_img

Tον Απρίλιο του 2022, μετά από δίμηνη έρευνα με τη συμμετοχή του 10% περίπου των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα που αποδείκνυαν ότι το παγκόσμιο φαινόμενο του Biq Quit (της παραίτησης, δηλαδή, εκατομμυρίων εργαζόμενων από τις δουλειές τους λόγω εξαιρετικά κακών συνθηκών) έχει για τα καλά χτυπήσει την πόρτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το βασικό εύρημα άμεσης απόδειξης της “Μεγάλης Παραίτησης” ήταν το 68% των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που απάντησαν πως θα επιχειρούσαν να βρουν διέξοδο ως αναπληρωτές. Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό και εντυπωσιακό, καθώς τα 2/3 σχεδόν των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απαντούν πως προτιμούν να φύγουν από το ιδιωτικό σχολείο όπου πληρώνονται σε 12μηνη βάση με αορίστου χρόνου σύμβαση για να πάνε σε έναν πιθανότατα μακρινό προορισμό, για λίγους μήνες, χωρίς μισθό το καλοκαίρι και με αβεβαιότητα πρόσληψης την επόμενη χρονιά.

Πίσω από αυτό το 68%, πίσω από τους αριθμούς κρύβονται όμως ιστορίες εκπαιδευτικών που σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν το χώρο εργασίας τους. Τις επόμενες μέρες, με τη βοήθεια ορισμένων εκπαιδευτικών που κατέθεσαν στην Ομοσπονδία τις σκέψεις και τις απόψεις τους για την κατάσταση στα ιδιωτικά σχολεία, θα ανιχνεύσουμε τις αιτίες για το Biq Quit.

Ελπίζουμε οι δημοσιεύσεις μας να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά από αυτούς που πρέπει (πολιτεία – εργοδότες) κι όχι να εκληφθούν ως αιτία στείρας αντιπαράθεσης. Διότι είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι, αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση υπερεντατικοποίησης και εργασιακής εξόντωσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σε λίγο καιρό η ιδιωτική εκπαίδευση θα αρχίσει να θυμίζει τουρισμό…

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img