ΑρχικήΕιδήσειςΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ...

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

- Advertisement -spot_img

Εμβρόντητοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος της ιδιωτικής εκπαίδευσης παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτοφανές, απίστευτο όργιο παραπληροφόρησης του κοινού από τα ΜΜΕ του συγκροτήματος Αλαφούζου (Καθημερινή, ΣΚΑΪ) με πρωταγωνιστές γνωστούς δημοσιογράφους που τα τελευταία χρόνια προβάλουν αποκλειστικά και μόνο φιλεργοδοτικές απόψεις και συκοφαντούν συστηματικά εκπροσώπους εργαζόμενων.

Είναι ευνόητο ότι σε μια δημοκρατία όλοι έχουν το δικαίωμα της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Είναι διαφορετικό πράγμα όμως η διατύπωση μιας άλλης γνώμης και διαφορετικό πράγμα η συνειδητή διαστρέβλωση της πληροφορίας με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών. Εδώ και ορισμένες ημέρες ραδιοφωνικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου και Υποφάντη αλλά και άρθρα της Καθημερινής χρησιμοποιούν χονδροειδή ψέμματα αναφορικά με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση που προτίθεται να φέρει σε ψήφιση στη Βουλή, υβρίζοντας την ΟΙΕΛΕ και χωρίς φυσικά να δίνουν τη δυνατότητα του αντίλογου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος Αλαφούζου ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις απαγορεύουν τις δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων. Βεβαίως γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας, διότι αντιθέτως οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Μπαλτά που πιθανότατα αποτελούν και την πρόταση Φίλη νομιμοποιούν για πρώτη φορά τη λειτουργία κάθε είδους δραστηριότητας στα ιδιωτικά σχολεία, με μια απλή προϋπόθεση: την κατάθεση των δραστηριοτήτων προς έλεγχο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τον έλεγχο των εργασιακών σχέσεων των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτές.

Για ποιο λόγο όμως έχουν αφιονιστεί οι εκπρόσωποι των σχολαρχών και τα φίλια
προς αυτούς ΜΜΕ;

Στα ιδιωτικά σχολεία οι εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητες (απογεύματα, Σαββατοκύριακα κ.λπ.) διεξάγονται αυτή τη στιγμή χωρίς τον έλεγχο της πολιτείας. Σε πολλά, λοιπόν, από τα σχολεία αυτά οι άνθρωποι που απασχολούνται στις δραστηριότητες αυτές είτε δεν αμείβονται καθόλου είτε παίρνουν χρήματα «μαύρα», κάτω από το τραπέζι. Επομένως, ο χώρος των δραστηριοτήτων των ιδιωτικών σχολείων αποτελεί προνομιακό πεδίο «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις οι δραστηριότητες έχουν ως αποκλειστική στόχευση την φροντιστηριακού τύπου προετοιμασία των μαθητών, ενώ παιδαγωγικός στόχος ενός σχολείου θα έπρεπε να είναι η ευρύτερης φύσης ενισχυτική διδασκαλία, οι καινοτομίες και οι εκπαιδευτικοί νεωτερισμοί, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών, η βαθύτερη γνωριμία τους με τον κόσμο της Επιστήμης, της Τέχνης, του Αθλητισμού κ.λπ.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ της Παρασκευής που εξηγεί το περιεχόμενο των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση σχετικά με τις δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων φυσικά δεν αναπαρήχθη ούτε στο ελάχιστο από τα προσκείμενα στους σχολάρχες ΜΜΕ και ιδίως από τα ΜΜΕ του συγκροτήματος Αλαφούζου. Αντιθέτως, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καλείται μόνο ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των σχολαρχών με αποτέλεσμα στις εκπομπές να ακούγεται ένας πρωτοφανής, υβριστικός μονόλογος και απίστευτοι χαρακτηρισμοί εναντίον της ΟΙΕΛΕ και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, χωρίς να δίνεται καμία δυνατότητα να προβάλεται η άλλη άποψη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άρθρα της Καθημερινής, ενώ επιπροσθέτως για το ζήτημα αρθρογράφησε στην καλή εφημερίδα ο «αντικειμενικός» και «αδέσμευτος» πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Ληξουριώτης, ο οποίος αμείβεται από τους σχολάρχες για τις νομικές υπηρεσίες που τους παρέχει! Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Και ιδιαίτερα δημοκρατικός!

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ «ΜΑΥΡΗΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από τη στιγμή λοιπόν που καμιά δραστηριότητα δεν απαγορεύεται στα ιδιωτικά σχολεία, είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι άναρθρες κραυγές των εκπροσώπων των σχολαρχών και οι ύβρεις των φίλιων ΜΜΕ έχουν αποκλειστικά και μόνο ένα στόχο, πέρα από την κλασσική αντιπολιτευτική στάση που θεμιτά μπορεί ένα δημοσιογραφικό μέσο να τηρεί. Την εξυπηρέτηση στενών ιδιωτικών συμφερόντων της συγκεριμένης εργοδοτικής συντεχνίας που τρέμει την ψήφιση της συγκεκριμένης ρύθμισης διότι βάζει τέρμα στη «μαύρη» και αδήλωτη εργασία και επομένως στη δυνατότητα των σχολαρχών να φοροδιαφεύγουν.

Είναι όμως δυνατόν ΜΜΕ να στηρίζουν μια επαγγελματική συντεχνία στη συνέχιση παράνομων δραστηριοτήτων; Και αν ναι, δεν είναι εύλογο οι πολίτες να αναρωτηθούν για την ύπαρξη ομφάλιου λώρου διαπλοκής ανάμεσά τους;

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img