ΑρχικήΑνακοινώσειςΔιεθνείς δράσεις ιδιωτικών σχολείων με κοινωνικό αποτύπωμα

Διεθνείς δράσεις ιδιωτικών σχολείων με κοινωνικό αποτύπωμα

- Advertisement -spot_img

Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς ότι όλο και περισσότερα ιδιωτικά σχολεία ενημερώνουν την ΟΙΕΛΕ για προγράμματα, καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας, ώστε να τις προβάλλουμε στη σελίδα μας. Η προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και για τη διασύνδεση των σχολείων με την κοινωνία είναι κοινή.

Σήμερα παρουσιάζουμε διεθνείς δράσεις ιδιωτικών σχολείων με ιδιαίτερο κοινωνικό αποτύπωμα. Δράσεις πολιτισμικές, δράσεις που έχουν ως στόχο τη σφυρηλάτηση της φιλίας των λαών μέσα από την Παιδεία και τις τέχνες.

Η θεατρική ομάδα της Σύγχρονης Παιδείας στο φημισμένο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Σικελίας

Η Θεατρική Ομάδα της Σύγχρονης Παιδείας συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου του Οργανισμού INDA. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό Φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια στο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο των Συρακουσών στη Σικελία.

 Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή που η Ομάδα παρουσίασε, απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών αλλά και όσων παρακολούθησαν την παράσταση.

Συγχαίρουμε θερμά όλα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, την κ. Μελίνα Μαρνέρου και τους συναδέλφους μας Χρήστο Ζαφειρόπουλο και Κωνσταντίνα Μπουρλή.

Μοντεσσοριανά Σχολεία, Ελληνοαγγλική Αγωγή και Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης για την ελληνοτουρκική φιλία

 Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις των Μοντεσσοριανών Σχολείων το ετήσιο διαπολιτισμικό πρόγραμμα Armamo στο οποίο συμμετείχαν δύο τουρκικά σχολεία και τρία ελληνικά. Το πρόγραμμα αυτό διεξάγεται τα τελευταία δεκατρία χρόνια και δεν σταμάτησε, ακόμη και κατά την εποχή του covid, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Τα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα Μοντεσσοριανά Σχολεία – Παιδαγωγική Πρωτοπορία, η Ελληνοαγγλική Αγωγή και το Αριστοτέλειο Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης. Τα τουρκικά σχολεία που συμμετείχαν ήταν το Marmara College της Κωνσταντινούπολης και το Muğla Provincal Directorate.

Το όλο πρόγραμμα διεξήχθη εξ ολοκλήρου στην αγγλική
γλώσσα και το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν φέτος οι μαθητές ήταν οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και η σπουδαιότητα του νερού στη φύση και στη ζωή γενικότερα. Ο κύριος σκοπός του προγράμματος, πέρα από τους εκπαιδευτικούς στόχους, ήταν η καλλιέργεια της φιλίας και της συνεργασίας των λαών.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες και να δείτε φωτογραφίες εδώ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img