ΑρχικήΑνακοινώσειςΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ – ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που διοργανώνει η ΟΙΕΛΕ με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος για τις θέσεις τους σχετικά με το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κοντογιάννης (Γραμματέας του Τομέα, πρώην Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας), Θωμάς Γεωργιάδης (εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ) και Νίκος Ιατρού (ιδιωτικός εκπαιδευτικός) επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Κατέθεσαν, επίσης, κείμενο(εδώ) με τις θέσεις του Κινήματος για την ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με μέλη των ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ που παρίσταντο να καταθέτουν ερωτήματα προς τους εκπροσώπους για τις θέσεις του κόμματος για την ιδιωτική εκπαίδευση, για τα ζητήματα νομιμότητας στα ιδιωτικά σχολεία, για το θέμα των απολύσεων και για το ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο κ. Κοντογιάννης, απάντησε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες, σταθερές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής κατά της μαύρης εργασίας και της αδιαφάνειας στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολικών μονάδων. Στάθηκε στην αναγκαιότητα εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την πολιτεία και στην επέκταση του θεσμού της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, μέσω του οποίου θα περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία των ελεύθερων απολύσεων. Τέλος, ανέφερε ότι τα ιδιωτικά σχολεία είναι μεν επιχειρήσεις που θα πρέπει να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν δημόσιο αγαθό.

Αναγνωρίστηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα ο διάλογος που σήμερα ξεκίνησε να συνεχιστεί προς όφελος του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img