ΑρχικήΑνακοινώσειςΈκτακτη είδηση: 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτημα προς τους Υπουργούς Παιδείας...

Έκτακτη είδηση: 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτημα προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας για το χάος ανομίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που κατήγγειλε η ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή τις συνεχείς καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το χάος ανομίας που επικρατεί στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αλλά και την μέχρι πρότινος άρνηση της ΓΓ Εργασίας κ. Στρατινάκη να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας (τελικά, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΙΕΛΕ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25/9, στις 12:30), 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Πάνου Σκουρλέτη, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας ερώτηση με θέμα: «Αναγκαία από την Πολιτεία η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και της δημόσιας υγείας στα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών».

Στην Ερώτηση οι Βουλευτές ζητούν από τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας να απαντήσουν τι προτίθενται να κάνουν, μεταξύ άλλων, για:

  • Τις παράνομες απολύσεις εκπαιδευτικών ορισμένου χρόνου με αφορμή την κατάπτυστη εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 19221/379/19.5.2020 της κ. Στρατινάκη που θέτει ζήτημα δήθεν εποχικότητας για Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων Γλωσσών.
  • Τις άθλιες συνθήκες ασφάλειας και υγείας εν μέσω πανδημίας στους χώρους αυτούς
  • Την καταστρατήγηση της διδακτικής ώρας των 45 λεπτών σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών μονάδων
  • Την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών με παράνομες πρακτικές βιντεοσκόπησης μαθημάτων με το πρόσχημα της διαδικτυακής διδασκαλίας

Διαβάστε εδώ την Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και το σχετικό δελτίο τύπου του κόμματος

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img