ΑρχικήΑνακοινώσειςΕλεύθερη γονεϊκή επιλογή - Οι 3 ανακοινώσεις της ΟΙΕΛΕ

Ελεύθερη γονεϊκή επιλογή – Οι 3 ανακοινώσεις της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπήρξαν άρθρα στο διαδίκτυο και ερωτήματα που διατυπώθηκαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή που αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχει ασχοληθεί σε ερευνητικό επίπεδο με το κρίσιμο αυτό ζήτημα και με τις επιπτώσεις του στο δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης. Όταν ανακοινώθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων για ενημέρωση των συναδέλφων και, ευρύτερα, της κοινωνίας για ένα φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης.

Αναδημοσιεύουμε τη σειρά των άρθρων που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Απρίλιο – Μάιο για να μπορούν οι αναγνώστες να έχουν μια συνολική εικόνα για την ελεύθερη γονεϊκή επιλογή και τα vouchers.

Πρώτη ανακοίνωση, 29/4: Η ιστορική θεωρητική αναδρομή του φαινομένου της ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και οι θέσεις της ΟΙΕΛΕ

Δεύτερη ανακοίνωση, 9/5: Η διασύνδεση του φαινομένου με την έκρηξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Τρίτη ανακοίνωση, 11/5: Η ΟΙΕΛΕ ενημερώνει κοινωνικούς φορείς για το ζήτημα

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img