ΑρχικήΑνακοινώσειςΕπίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β3 Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα προς την...

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β3 Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα προς την Υπουργό Παιδείας για την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ σχετικά με την εκμετάλλευση ιδιωτικών εκπαιδευτικών από σχολεία και ΜΚΟ, ώστε να παράσχουν “εθελοντικά” υπηρεσίες εκπαίδευσης σε προσφυγόπουλα

- Advertisement -spot_img

Την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β3 Αθήνας και πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής προς την Υπουργό Παιδείας προκάλεσε η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ σχετικά με καταγγελίες που μας κατέθεσαν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πιέζονται από συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία να παράσχουν “εθελοντικά” υπηρεσίες εκπαίδευσης σε προσφυγόπουλα στο πλαίσιο προγραμμάτων κάποιας/ων ΜΚΟ.

Μετά από επικοινωνία μας με τις ευρωπαϊκές αρχές και εκπροσώπους ΜΚΟ, μάς τονίστηκε κατηγορηματικά ότι οι εκπαιδευτές που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα αμείβονται βάσει του συγκεκριμένου ωρομισθίου που προβλέπεται για κάθε χώρα της Ε.Ε. Μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, δίδεται και κάποιο πρόσθετο επίδομα για κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού. Επομένως, κάθε Οργάνωση διαθέτει ένα συγκεκριμένο budget από το επιχορηγούμενο πρόγραμμα για την αμοιβή εκπαιδευτών που τα εγχώρια στελέχη της ή των συγκεκριμένων ΜΚΟ  φαίνεται ότι επιχειρούν να υφαρπάξουν, εις βάρος των “κορόιδων” ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Μαθαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι θα είναι καλό να ερευνηθούν και οι ΜΚΟ που “τρέχουν” αυτή την εποχή τέτοια προγράμματα.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img