ΑρχικήΑνακοινώσειςΕπικοινωνιακή και πλήρως αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα η απόφαση του Υπουργείου...

Επικοινωνιακή και πλήρως αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία

- Advertisement -spot_img

Εδώ και ώρα πολλοί συνάδελφοι επικοινωνούν με τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ και των σωματείων μας σε όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αγωνία και την έκπληξή τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να γίνει τηλεκπαίδευση στις Περιφέρειες όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Φαίνεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει κόψει οριστικά τις γέφυρες επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, καθώς δεν πληροφορείται, ούτε καν από τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ, για το πώς έχει αυτήν τη στιγμή η κατάσταση στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Πολλοί εκπαιδευτικοί θα αναγκαστούν αύριο να πάνε στα σχολεία τους, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, περπατώντας ή οδηγώντας σε δρόμους που παραμένουν ακόμα απροσπέλαστοι. Μόλις προχθές σημειώθηκαν ατυχήματα εκπαιδευτικών στον χώρο εργασίας τους. Επίσης, σε πάρα πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και στα δίκτυα των παρόχων τηλεφωνίας και ίντερνετ. Όπως σημειώσαμε επίσης σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, υπάρχει μέγα ζήτημα με γονείς εκπαιδευτικούς που για λόγους αδυναμίας πρόσβασης στην εργασία τους θα παραμείνουν στο σπίτι κι έχουν μικρά παιδιά στο χώρο με αποτέλεσμα η παροχή τηλεκπαίδευσης να είναι σχεδόν αδύνατη για πρακτικούς λόγους.

Ως εκ τούτου, αναρωτιέται οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης που έχει την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μάθημα σε τέτοιες συνθήκες! Επιπλέον, η κατάσταση επιβαρύνεται από την έλλειψη του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση σε ορισμένα σχολεία ενώ προκύπτουν πλήθος νομικά ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν συμμορφωθεί με τον κανονισμό GDPR με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με βαρύτατο πρόστιμο σε περίπτωση προσφυγής πολιτών, ενώ και το Υπουργείο Παιδείας με τη σειρά του δεν έχει πλήρως συμμορφωθεί με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τέλος, αναφέρουμε ότι έχουν καταγγελθεί στην Ομοσπονδία δύο (μέχρι στιγμής) περιπτώσεις ιδιωτικών σχολείων (το ένα στο κέντρο της Αθήνας, το άλλο στα Βόρεια Προάστια) που πραγματοποιούν παρανόμως τηλεκπαίδευση τις ημέρες της γενικής αργίας παραβιάζοντας τις κρατικές οδηγίες και ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενα την ευνοϊκή ρύθμιση (για τις πλήρως κλειστές επιχειρήσεις) της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Με τον τρόπο αυτό προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ανισότητας ανάμεσα στους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα πλήττουν τα δημόσια ταμεία. Η ΟΙΕΛΕ ήδη έχει αποστείλει καταγγελίες στο Υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img