ΑρχικήΑνακοινώσειςΕπιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας για...

Επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας για την υποχρέωση συμμόρφωσης των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με το νέο μισθολόγιο

- Advertisement -spot_img

Όπως αναφέραμε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τους νέους μισθούς που θα ισχύουν από 1/1/2024 και για τους εκπαιδευτικούς με διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας που υπηρετούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες, πολλοί συνάδελφοι επικοινωνούν μαζί μας και καταγγέλλουν πως κάποιες διοικήσεις είτε καμώνονται τις …ανήξερες για τις αυξήσεις, είτε ψευδώς αναφέρουν πως δεν αφορά στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία με την οποία ζήτησε δύο πράγματα. Πρώτον, να εκδοθεί οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποστείλουν ενημέρωση προς όλες τις ιδιωτικές σχολικές μονάδες της εποπτείας τους για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Δεύτερον, να ελεγχθούν, όπως άλλωστε είναι δέσμια αρμοδιότητα των Διευθύνσεων, οι μισθοδοτικές καταστάσεις του Ιανουαρίου, για να ελεγχθεί η τήρηση της νομιμότητα. Θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό πως, ειδικά στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, θα υπάρξει σωρεία παραβιάσεων και αρκετοί «πονηροί» ιδιοκτήτες δεν θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των μισθών.

Καλούμε, επίσης, τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν, όταν λάβουν το μισθό του Ιανουαρίου, αν ενσωματώθηκε η αύξηση που προβλέπει η εγκύκλιος του Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα σε καταγγελίες προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την Επιθεώρηση Εργασίας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img