ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων νηπιαγωγών που αναφέρουν ότι κάποιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν «άγνοια» για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία (άρα και την πρόσληψη με διοριστήριο νηπιαγωγών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε προνηπιακά τμήματα) που ανήκουν σε δήμους οι οποίοι την εφαρμόζουν, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να αποσταλεί σε όλες τις Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας σχετική εγκύκλιος οδηγία:

“Ο βασικός νόμος για την Οργάνωση και Διοίκηση της εκπαίδευσης (Ν. 1566/1985) ρητά αναφέρει πως δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια υπόκεινται στο ίδιο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας. Επομένως, η εφαρμογή σε συγκεκριμένους Δήμους της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με διορισμένους από το Υπουργείο Παιδείας νηπιαγωγούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα πρέπει να επεκταθεί και στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που έχουν προνηπιακά τμήματα.

Επειδή πολλοί συνάδελφοί μας, μας αναφέρουν ότι ενώ τα σχολεία στα οποία εργάζονται είναι έτοιμα να προχωρήσουν στη διαδικασία για την έκδοση διοριστηρίων, αλλά κάποιες Διευθύνσεις δηλώνουν πλήρη άγνοια για το ζήτημα, παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν να εκδώσετε εγκύκλιο οδηγία σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να γίνει σαφές πως η εφαρμογή σε συγκεκριμένους Δήμους της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής αφορά και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που οφείλουν να προσλάβουν για τα προνηπιακά τμήματα εκπαιδευτικούς ΠΕ 60 με τους όρους πρόσληψης που αναφέρονται στο Ν. 682/77, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει”.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img