ΑρχικήΑνακοινώσειςΕΡΩΤΗΣΗ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ...

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ Φ. ΜΠΟΥΛΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

- Advertisement -spot_img

kkeΟι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτηςκατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για την απόλυση της εκπαιδευτικού Φ. Μπουλούτα που απολύθηκε με απόφαση των διορισμένων μελών του ΚΥΣΔΕ από το Κολλέγιο Αθηνών.

Στο κείμενο της ερώτησης γίνεται λόγος για την επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών το τελευταίο διάστημα και για την τρομοκράτηση των συναδέλφων από τους σχολάρχες, ελέω της ευνοϊκής προς την εργοδοσία πολιτικής των κυβερνήσεων των Μνημονίων.

Παράδειγμα της εργοδοτικής ασυδοσίας που προκαλείται από την κυβερνητική στήριξη προς τους σχολάρχες είναι η εκδικητική απόλυση της συναδέλφου Φ. Μπουλούτα από το Κολλέγιο Αθηνών, παρά την αντίθετη εισήγηση της Δ/νσης Ιδ. Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, λόγω της εισήγησης αυτής η Δ/ντρια Ιδ. Εκπαίδευσης απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Τέλος, οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας την απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις στα ιδιωτικά σχολεία και την επιστροφή της Φ. Μπουλούτα στην εργασία της.

Δείτε εδώ το κείμενο της ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img