ΑρχικήΑνακοινώσειςΕρώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των "διπλών συμβάσεων" στα ιδιωτικά σχολεία...

Ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των “διπλών συμβάσεων” στα ιδιωτικά σχολεία κατέθεσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Α’ Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου

- Advertisement -spot_img

Η ανεξάρτητη Βουλευτής Α’Αθήνας Αγγελική Αδαμοπούλου, που είναι εξαιρετικά δραστήρια για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, κατέθεσε χθες ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας στη Βουλή σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο των “διπλών συμβάσεων” που αποκάλυψε πριν από μια εβδομάδα η ΟΙΕΛΕ. Κάποια ιδιωτικά σχολεία καταθέτουν στο ΠΣ Εργάνη άλλα στοιχεία από αυτά που αναφέρει το διοριστήριο (ορισμένου χρόνου αντί για αορίστου, λιγότερες ώρες), με αποτέλεσμα είτε να διώχνουν τον εκπαιδευτικό χωρίς αποζημίωση είτε να του καταβάλλουν χαμηλότερες αποδοχές. Τα “οφέλη” για τους παραβάτες ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Η ΟΙΕΛΕ πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας για την επίλυση του ζητήματος το απλό μέτρο της κατάθεσης της σύμβασης της Εργάνη μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του εκπαιδευτικού στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ώστε να υπάρχει σύγκριση στοιχείων και να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Στην παρέμβασή της η κ. Αδαμοπούλου ρωτά την Υπουργό σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να αντιμετωπιστεί το σκάνδαλο των “διπλών συμβάσεων” και αν θα υιοθετηθεί η πρόταση της ΟΙΕΛΕ.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης της κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img