ΑρχικήΑνακοινώσειςΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Κ.Ξ.Γ.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ...

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Κ.Ξ.Γ.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στη Γενική Γραμματέα Εργασίας κ. Στρατινάκη για το ζήτημα των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση, αν και παρέχουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως. Ταυτόχρονα, ζήτησε να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους εκπαιδευτικούς που παρέχουν υπηρεσίες σε πολλαπλούς εργοδότες και έχουν ζήτημα υπαγωγής στο μηχανισμό της Εργάνης.

 

Αξιότιμη Κυρία Γενική Γραμματέα,

Μείζον ζήτημα για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι η παράνομη αναστολή των συμβάσεών τους και η υπαγωγή τους στο μηχανισμό στήριξης εργαζόμενων, αν και παρέχουν εξ αποστάσεως υπηρεσίες (τούτο αποτελεί παράβαση του άρθρου 13, παρ. 5α της ΠΝΠ 14/3/2020, άρα είναι ποινικό αδίκημα για τους εργοδότες) και ενώ οι γονείς καλούνται από τους επιτήδειους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα. Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά την πλειονότητά τους. Από την απαράδεκτη και αντικοινωνική αυτή πρακτική της μη καταβολής μισθών και εισφορών και της ταυτόχρονης αποδοχής κρατικής ενίσχυσης που προβλέπεται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, μια μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών της εκπαίδευσης κερδοσκοπεί σε βάρος των δημόσιων ταμείων, των γονέων και των εργαζόμενων. Ζητούμε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να προβούν σε εντατικό έλεγχο διακρίβωσης των πραγματικά λειτουργούντων μονάδων, να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να προβλεφθεί η επιστροφή των διδάκτρων σε όσες από τις εκπαιδευτικές αυτές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών.

Ένα δεύτερο ζήτημα που απασχολεί σημαντικό αριθμό ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι αυτό των πολλαπλών εργοδοτών και της δυνατότητας υπαγωγής στο μηχανισμό στήριξης των συγκεκριμένων συναδέλφων μας που εργάζονται σε πάνω από μια εκπαιδευτική μονάδα. Όπως μας ενημερώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι που εργάζονται κυρίως σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν πολλαπλούς εργοδότες, επικρατεί μια ακραία αδικία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποι της Γραμματείας σας σε συναδέλφους, εάν έστω και ένας εργοδότης λειτουργεί, οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ μέσω της υπαγωγής στο μηχανισμό στήριξης των εργαζόμενων, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα αυτών έχει στον ενεργό αυτό εργοδότη λιγότερες από 5 ώρες την εβδομάδα. Οι συνάδελφοί μας αυτοί, λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας, θα υποχρεωθούν αυτή τη δύσκολη περίοδο σε εξαθλίωση με μηνιαίες αμοιβές που μετά βίας φθάνουν το τριψήφιο νούμερο.

Παρακαλούμε να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη διευκρίνιση-διευκόλυνση για τη συγκεκριμένη, πολυμελή κατηγορία ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img