ΑρχικήΑνακοινώσειςΓΙΑΤΙ Η Ε.Ε. ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ NQF-EQF – ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ...

ΓΙΑΤΙ Η Ε.Ε. ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ NQF-EQF – ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ- ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.;

- Advertisement -spot_img
erotimatiko_0Η αντιστοίχιση του NQF (Εθνικού Πλαισίου Προσόντων) και EQF (Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων) είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε οι νέοι άνθρωποι της χώρας μας να μπορούν ισότιμα πια, ως Ευρωπαίοι πολίτες, με τα προσόντα τους να διεκδικούν θέση στην Ευρωπαική αγορά εργασίας. Ωστόσο, τίθεται μεγάλο ζήτημα για τον τρόπο που πιστοποιούνται τα προσόντα στη χώρα μας. Η ΟΙΕΛΕ έχει αναδείξει εδώ και αρκετό καιρό το ζήτημα των παράνομων τίτλων που εκδίδουν οι ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και εκπρόσωπος των ελλήνων εργαζόμενων στο European Advisory Group of Education με παρέμβασή του ανέδειξε το ζήτημα και κατάθεσε στοιχεία για χιλιάδες παράνομους τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα η Commission να μπλοκάρει ουσιαστικά την αντιστοίχιση και να ζητήσει  από τη χώρα μας εξηγήσεις.
Για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα και για την αντιμετώπισή του, έτσι ώστε να μην εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα έπρεπε  α)Το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να ελεγχθούν συγκεκριμένες ανομίες που καταγγέλθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και β) να ενημερωθούν οι κοινωνικοί εταίροι για το πρόβλημα και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Αντ’ αυτού, χωρίς να ενημερωθεί ουδείς από τους κοινωνικούς εταίρους μία αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας (αποτελούμενη από τη «μόνιμη» συνεργάτιδα κάθε Υπουργού Παιδείας τα τελευταία χρόνια κ. Αθ. Παπαδάκη, Προϊσταμένη  Δ/νσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Υπουργείου Παιδείας,  τον κ. Γ. Σταμέλο, μέλος της ΑΔΙΠ και τον κ. Δ. Μπαμπίλη, Σύμβουλο του ΙΕΠ) μετέβει στις Βρυξέλλες και προσπάθησε να καθησυχάσει την Commission, που είναι θορυβημένη από τις καταγγελίες του εκπροσώπου τον κοινωνικών εταίρων, καταθέτοντας τα ακόλουθα:
  1. Ότι η έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών έχει σταματήσει εδώ και χρόνια και ότι όλοι οι παράνομοι τίτλοι έχουν ανακληθεί.
  2. Ότι υπάρχει θεσμικός έλεγχος της πιστοποίησης της ποιότητας και της νομιμότητας της έκδοσης τίτλων στην ιδιωτικής πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Επειδή ορισμένοι έχουν υπερβεί τα όρια θα λάβουν σύντομα σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Σε λίγες μέρες θα υπάρξουν σοβαρότατες αποκαλύψεις για το ρόλο ορισμένων παραθεσμικών που δρουν μέσα στο Υπουργείο  Παιδείας. Αλήθεια, κ. Υπουργέ, ποιος βλάπτει την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς και το δημόσιο συμφέρον; Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ  με την επιστολή του ή κάποιοι στο πλευρό σας που κατάθεσαν ψευδή στοιχεία;
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img