ΑρχικήΑνακοινώσειςH εκπαίδευση έχει αντισώματα: πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες και εκπαιδευτικοί ακύρωσαν την εκδήλωση...

H εκπαίδευση έχει αντισώματα: πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες και εκπαιδευτικοί ακύρωσαν την εκδήλωση της ντροπής στον Πειραιά

- Advertisement -spot_img

Τελικά, η εκπαίδευση έχει αντισώματα και καταπολεμά τον ιό της εμπορευματοποίησης που κυβέρνηση και ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να μεταδώσουν στο χώρο της Παιδείας.  Η εκδήλωση-διαφήμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση από έναν κρατικό φορέα τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Πολιτικά κόμματα, συλλογικότητες του χώρου της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες, αντιλαμβανόμενοι τη δολιότητα πίσω από την αχαρακτήριστη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά που επέλεξε προεκλογικά να “διαφημίσει” τα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια, είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην εκδήλωση της ντροπής. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η τραγική προσέλευση για την απαράδεκτη “διημερίδα” οδήγησαν τελικά στην ακύρωσή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Πειραιά μετέβη στο χώρο παρουσία …αστυνομικής δύναμης και αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος.

Σημειώνουμε εδώ, ότι πέραν της επίσημης αντίδρασης της ΟΙΕΛΕ και της ΕΛΜΕ Πειραιά στην διαφημιστική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προχώρησαν σε παρεμβάσεις στη Βουλή, ενώ ανακοίνωση αποδοκιμασίας εξέδωσε και ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Τσούλιας.

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ, ενώ η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μοιράστηκε σε συναδέλφους και σε διερχόμενους πολίτες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img