ΑρχικήΑνακοινώσειςH ΟΙΕΛΕ για τον θάνατο του σπουδαίου Καθηγητή και φιλέλληνα Βίλλυ Μπέννινγκ

H ΟΙΕΛΕ για τον θάνατο του σπουδαίου Καθηγητή και φιλέλληνα Βίλλυ Μπέννινγκ

- Advertisement -spot_img
Ο Βίλλυ Μπέννινγκ υπήρξε εξέχουσα μορφή της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη θεμελίωση του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Φλογερός φιλέλληνας και προοδευτικός άνθρωπος, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φοιτητές του και άφησε το αποτύπωμά του σε εκατοντάδες καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας που είχαν την τύχη να διδαχθούν από αυτόν.
Ένας από αυτούς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Αλέκος Γούλας, που παρέστη χθες στην εξόδιο ακολουθία, αποχαιρετά με συγκίνηση το δάσκαλό του εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας:

“Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος  (ΟΙΕΛΕ) εκφράζει στους οικείους του και στην πανεπιστημιακή κοινότητα τα θερμά της συλλυπητήρια για την πρόωρη απώλεια του Βίλλι Μπέννινγκ, ομότιμου Καθηγητή Γερμανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θεωρείται δικαίως ως ένας διακεκριμένος επιστήμονας με ανεξάντλητη προσφορά στο επιστημονικό πεδίο της Γερμανικής Λογοτεχνίας. Η συνολική του συνεισφορά  στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Τμήματος, στο οποίο υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης επί 43 συναπτά έτη, η συμβολή του στην εισαγωγή της διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελληνική Εκπαίδευση καθώς και στην ανάπτυξη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΚΠγ)  υπήρξε ανεκτίμητη.  Το έργο του αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών. Δικαίως κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση των φοιτητών του αλλά και όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ήταν ένας μεγάλος Φιλέλληνας, υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και  η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Αιωνία του η Μνήμη!

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img