ΑρχικήΑνακοινώσειςH ΟΙΕΛΕ θρηνεί για το χαμό του ιστορικού της στελέχους και σπουδαίας...

H ΟΙΕΛΕ θρηνεί για το χαμό του ιστορικού της στελέχους και σπουδαίας φιλολόγου Μαρίας Τσαγκαράκη

- Advertisement -spot_img

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε για το θάνατο του ιστορικού στελέχους της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ και σπουδαίας φιλολόγου Μαρίας Τσαγκαράκη.

Η Μαρία Τσαγκαράκη άφησε έντονο ίχνος τόσο στα συνδικαλιστικά πράγματα όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης και της τέχνης. Ήταν μέλος της μεταδικτατορικής Συντονιστικής Επιτροπής ιδιωτικών εκπαιδευτικών (υπηρέτησε στην Εστία Ν. Σμύρνης και στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ) που προετοίμασε τη μετάβαση από τις διορισμένες ηγεσίες της Χούντας στην ΟΙΕΛΕ και στον ΣΙΕΛ της μεταπολίτευσης. Στη συνέχεια, εξελέγη ως μέλος του πρώτου ΔΣ της ΟΙΕΛΕ μετά τη δικτατορία καταλαμβάνοντας στη συνέχεια τη θέση της Αντιπροέδρου. Ήταν και μέλος στο ΔΣ του ΣΙΕΛ. Διακρίθηκε για το μαχητικό της πνεύμα και ήταν στενή συνεργάτιδα του ιστορικού Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Γ. Φυσάκη, κυρίως την περίοδο της μεγάλης απεργίας του 1977-78 που οδήγησε στην ψήφιση του Ν. 682/77.

Πολύ σημαντική ήταν, επίσης, η δράση της ως δημόσιας εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε από το 1979 έως και τη συνταξιοδότησή της (2014) στο Νομό Μεσσηνίας. Τα τελευταία 17 χρόνια της υπηρεσίας της ήταν Διευθύντρια σε Λύκειο της Καλαμάτας. Υπήρξε Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας στην ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων του νομού. Διοργάνωσε σειρά επιστημονικών, πολιτιστικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και στον τοπικό τύπο.

Η κηδεία της διεξάγεται σήμερα στην Καλαμάτα. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους της. Η ισχυρή της προσωπικότητα και το έργο της θα κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη της παρουσίας της στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img