ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ Γωνία του Εκπαιδευτικού στο site της ΟΙΕΛΕ: Προβάλλουμε τη δουλειά των...

Η Γωνία του Εκπαιδευτικού στο site της ΟΙΕΛΕ: Προβάλλουμε τη δουλειά των συναδέλφων μας στην κοινωνία!

- Advertisement -spot_img

Βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΟΙΕΛΕ είναι να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας, όχι μόνο για τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και για να στηρίξουμε και να προβάλλουμε την πολυσχιδή παιδαγωγική τους δράση. Είναι κύριος στόχος μας να δείξουμε σε κάθε πολίτη ότι ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός έχει ποιότητα, έχει αξία, είναι πρωτοπόρος στο χώρο της Παιδείας εφαρμόζοντας καινοτομίες και  νέες εκπαιδευτικές στρατηγικές.

Στο πλαίσιο αυτό, στη νέα ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας εισήχθη η ενότητα «η Γωνιά του Εκπαιδευτικού», όπου οι συνάδελφοι μπορούν να παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, projects, παρουσιάσεις βιβλίων, παιδαγωγικό υλικό, διαδικτυακές εργασίες, ακαδημαϊκό έργο κι ό,τι άλλο χρήσιμο έχουν αποκομίσει από την καθημερινή σχολική τους εμπειρία και την επιστημονική τους δραστηριότητα. Επίσης, υπάρχει  ο κατάλληλος χώρος για τη λειτουργία νέων ψηφιακών μέσων, όπως τα podcasts, όπου θα μεταφέρεται ηχητικά η επικαιρότητα του κλάδου μας κι όπου θα φιλοξενούνται συνεντεύξεις ανθρώπων από το χώρο της Παιδείας, πολιτικών, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων κ.λπ. με εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και θεματολογία.

Η ΟΙΕΛΕ δεν είναι απλώς μια συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Ως εκπαιδευτικό σωματείο, ως ένας πολιτικός φορέας επιστημόνων-παιδαγωγών, οφείλει να επενδύσει στη γνώση. Για το λόγο αυτό θέλει να προβάλλει την εκπαιδευτική δουλειά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, να πραγματοποιήσει έρευνες, επιμορφώσεις και διαδικτυακά σεμινάρια (όπως πρόσφατα την επίσκεψη 25 ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο CERN, την έρευνα για το Big Quit που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, την έρευνα που τρέχει για την αξιολόγηση κ.λπ.).

Εγκαινιάζουμε τη Γωνιά του Εκπαιδευτικού σήμερα με δύο συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Τον Βασίλη Λιόση, που δυστυχώς απολύθηκε εκδικητικά το καλοκαίρι για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την κοινωνική του δράση και τον Φυσικό Διονύση Θεοχάρη που υπηρετεί σε έναν ευαίσθητο κοινωνικά και εκπαιδευτικά χώρο, σε ένα εσπερινό ιδιωτικό Λύκειο, όπου φοιτούν εργαζόμενοι, κατά κύριο λόγο, μαθητές. Ο Βασίλης, ήδη καταξιωμένος ερευνητής και συγγραφέας, καταθέτει το έβδομο πόνημά του με τίτλο «Τέσσερις Διαλέξεις για τη Ρωσική Επανάσταση». Ο Διονύσης διατηρεί έναν ιστότοπο (Simply Physics.gr) αφιερωμένο στην παρουσίαση θεμάτων Φυσικής μέσω βίντεο.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img