ΑρχικήΑνακοινώσειςΗ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ "ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ"

Η ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ”

- Advertisement -spot_img

 

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη ενέργεια των εκπαιδευτικών στην Ιόνιο Σχολή, την πολιτική κάλυψη και στήριξη όλων των κινητοποιήσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθούν για την υπεράσπιση του εργασιακού μας καθεστώτος τη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Ως εκ τούτου, τα ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ στηρίζουν την κινητοποίηση των συναδέλφων μας στα Εκπαιδευτήρια “Νέα Γενιά Ζηρίδη” που ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα, 6/4, αποχή από την  εξ αποστάσεως διδασκαλία και καλούν το σύνολο των εκπαιδευτικών να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση αυτή. Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας στην Ιόνιο που πραγματοποίησαν ανάλογη κινητοποίηση πέτυχαν μια σημαντική νίκη-σταθμό, όχι μόνο για το εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά για ολόκληρο το κίνημα της εργασίας, αφού ήταν η πρώτη οργανωμένη απεργιακή δράση στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε από εργαζόμενους σε διαδικτυακό περιβάλλον.

Η διοίκηση του σχολείου, καταστρατηγώντας την εκπαιδευτική νομοθεσία, ανέστειλε τη λειτουργία του εκπαιδευτηρίου και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης της Εργάνης, γεγονός παράνομο, καθώς διαθέτουν διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας. Επιπρόσθετα, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η πράξη αυτή του σχολείου αποτελεί για τους νόμιμους εκπροσώπους του ποινικό αδίκημα, καθώς παραβιάζεται το άρθρο 13, παρ. 5α της ΠΝΠ 14/3/2020, σύμφωνα με το οποίο εργαζόμενοι που παρέχουν εξ αποστάσεως υπηρεσίες δεν μπορούν να ενταχθούν στην Εργάνη.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας για να παύσει η παράνομη αναστολή λειτουργίας του σχολείου και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που έχουν, όπως προαναφέρθηκε, υποπέσει σε βαρύτατο ποινικό αδίκημα.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του σχολείου

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img