ΑρχικήΑνακοινώσειςΙσχυρές εργοδοτικές πιέσεις για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών σε...

Ισχυρές εργοδοτικές πιέσεις για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών σε Φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ. – Εκκρεμεί η έκδοση εγκυκλίου από το ΥΠΑΙΘ

- Advertisement -spot_img

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις συναδέλφων για την αργία των Τριών Ιεραρχών ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Εργοδοτικοί φορείς του χώρου έχουν αποστείλει επιστολές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας την κατάργηση της αργίας. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της ΥΑ 219434/Α5 «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών» (ΦΕΚ β’ 4212/27-12-2016), η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Φροντιστήρια και για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
  • Επικοινωνώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ, μας μεταφέρθηκε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμιά διαφοροποίηση από την ΥΑ του 2016.

Είμαστε υποχρεωμένοι, ωστόσο, να σχολιάσουμε την ένταση με την οποία ζητούν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών του χώρου από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την κατάργηση της αργίας με αφορμή ότι την ημέρα αυτή πλέον διεξάγονται μαθήματα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι άνθρωποι που σε μεγάλο ποσοστό, μεταξύ άλλων:

  • απασχολούν με μαύρα τους εκπαιδευτικούς,
  • που δεν τους κολλούν το σύνολο των ενσήμων,
  • που τους βάζουν παράνομα κανονικές άδειες μέσα σε αργίες για να μην τους πληρώνουν,
  • που τους υποχρεώνουν να εργάζονται Σαββατοκύριακα χωρίς να τους πληρώνουν νόμιμα ή ακόμη και καθόλου,
  • που τους τοποθετούν σε παράνομα Κέντρα Μελέτης (ενώ κάνουν κανονικά φροντιστηριακά μαθήματα) για να τους δώσουν το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, αντί αυτού που δικαιούνται βάσει του Ν. 4415/2016,

Οι κύριοι λοιπόν αυτοί έχουν το θράσος να ωρύονται για μία (1) ημέρα αργίας που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν εκπαιδευτικούς, τους οποίους καθ’ όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους εκμεταλλεύονται άγρια.

Οι κύριοι αυτοί δήθεν κόπτονται για ισονομία και για τη «νομιμότητα». Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img