ΑρχικήΑνακοινώσειςΚατέθεσε σε ΕΔΕ για ενδεχόμενη κακοποίηση μαθητριών από εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου ο...

Κατέθεσε σε ΕΔΕ για ενδεχόμενη κακοποίηση μαθητριών από εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ με εντολή του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλου μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ για τη διερεύνηση της περίπτωσης κακοποίησης μαθητριών από εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου στη νότια Αττική. Σήμερα σε δημόσιο σχολείο της Νίκαιας κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος παρέδωσε όλα τα στοιχεία που έφτασαν σε γνώση της Ομοσπονδίας μετά από καταγγελίες γονέων και συναδέλφων.

Για τη δεύτερη υπόθεση που αφορά σε εκπαιδευτικό φροντιστηρίου, ο οποίος έχει διαρρεύσει βίντεο και φωτογραφίες με μαθητές και μαθήτριές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας ακραίο υβριστικό και σεξιστικό λόγο, αναμένουμε ακόμη τις σχετικές ενέργειες της αρμόδιας Διεύθυνσης.

Θα επαναλάβουμε ότι η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ως πρώτιστο μέλημά της την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ασφάλειά τους μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οποιοσδήποτε απειλεί την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία των μαθητριών και των μαθητών μας, δεν έχει ουδεμία θέση στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεσμευόμαστε ότι θα πράττουμε πάντοτε οτιδήποτε είναι δυνατόν εντός των θεσμικών ορίων, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πειθαρχικές και ποινικές τους ευθύνες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img