ΑρχικήΣυνέδρια - ΗμερίδεςΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΔΩΔΩΝΗ" ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΔΩΔΩΝΗ” ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ” ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑ

- Advertisement -spot_img

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δωδώνη, η συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Μπουγελέκα, με γενικό τίτλο «Διαβατήρια». Πρόκειται για εννέα διηγήματα για την προκατάληψη, την ξενοφοβία, τη διαφορά.

Στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, άνθρωποι από την Καλαμάτα, τ’ Αλάτσατα, τα Τίρανα, το Γκντανσκ ως και τη Ρώμη συναντιούνται, ερωτεύονται, αφηγούνται, ονειρεύονται, σπουδάζουν, αγωνίζονται να βρουν ένα μερίδιο ευτυχίας στο αύριο. Η μεγαλούπολη δεν κάνει διακρίσεις. Ανοίγει την αγκαλιά της και τους εμπλέκει στο ίδιο δίχτυ. Άνθρωποι, μεγαλώνουν, ωριμάζουν, αλλάζουν… Αυτό που μένει ακλόνητο είναι η προκατάληψη, η ξενοφοβία και η διαφορά, «της κοινωνίας η διαφορά…». Η λύση στο αίνιγμα ίσως να βρίσκεται στις ψυχές τους και όχι στα… διαβατήρια.

Ο Γιώργος Μπουγελέκας γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Παιδαγωγικών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο του Πειραιά. Διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img