ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Φ.Ε. ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Φ.Ε. ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

- Advertisement -spot_img

kratos_en_krateiΈνα ακόμη σοβαρότατο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα βαρύτατων παρανομιών που λαμβάνουν χώρα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συνάδελφος ιδιωτική εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Αρσάκεια Σχολεία και βρίσκεται μόλις 2 έτη πριν από την συνταξιοδότησή της, χωρίς να ερωτηθεί και με προφορική εντολή της Διοίκησης της Φ.Ε., μετατέθηκε παρανόμως στην αρχή της σχολικής χρονιάς από το Α’ στο Β’ Δημοτικό Ψυχικού.

Η παράνομη μετακίνηση της εκπαιδευτικού είναι προϊόν του ψυχολογικού πολέμου – όπως η ίδια καταγγέλλει – τον οποίο υφίσταται η συνάδελφος, επειδή διεκδικεί νόμιμα δικαιώματά της. Η συνάδελφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή επέβαλε την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της διοίκησης του σχολείου. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έκδοση της διαταγής, το σχολείο αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση της δικαιοσύνης. Η εκπαιδευτικός προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη ζητώντας χθες εισαγγελική παρέμβαση, ώστε να εφαρμόσει επιτέλους η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας τους νόμους!

Η τραγελαφική αυτή κατάσταση δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει. Ορισμένα ιδιωτικά σχολεία θεωρούν ότι λειτουργούν υπεράνω νόμων και θεσμών. Κι όταν καταπατητής δικαστικών αποφάσεων είναι ένας άνθρωπος που υπηρέτησε πρόσφατα  την ελληνική πολιτεία ως Υπουργός Παιδείας, το μήνυμα που δίδεται στους επίδοξους παραβάτες των νόμων είναι απλό:
«είμαστε κράτος εν κράτει, κάνουμε ό, τι θέλουμε». Το ερώτημα που προκύπτει για τους θεσμούς της Πολιτείας και για τις εποπτικές αρχές είναι απλό: για πόσο καιρό ακόμη θα ανέχονται να εξευτελίζονται από μια συντεχνιακή ομάδα που λειτουργεί στην ιδιωτική εκπαίδευση με όρους Φαρ Ουέστ;

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img