ΑρχικήΑνακοινώσειςΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΠΑΡΑ...

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ!

- Advertisement -spot_img

Νέα επιστολή απέστειλε σήμερα η ΟΙΕΛΕ προς τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Ε.Ο.Δ.Υ., Διεύθυνση ΠΕ Α’ Αθήνας και προς τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σ. Τσιόδρα) με αφορμή μηνύματα αγωνίας που λαμβάνουμε από το πρωί από ανάστατους γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην Ιταλική Σχολή Αθηνών, η οποία, παρά την χθεσινή μας καταγγελία για πιθανό κρούσμα κορωνοϊού, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή.

Υπενθυμίζουμε πως χθες η ΟΙΕΛΕ απέστειλε καταγγελία σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός του εν λόγω εκπαιδευτηρίου έχει, κατά αξιόπιστες πληροφορίες, νοσήσει, ωστόσο το όνομα του σχολείου περιέργως δεν περιελήφθη στη λίστα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας με τα κλειστά εκπαιδευτήρια. Οι γονείς που επικοινώνησαν μαζί μας, θέτουν νέες διαστάσεις στο θέμα, μιλώντας για τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικούς που επέστρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα από την «κόκκινη ζώνη» της Ιταλίας και μπήκαν την επόμενη κιόλας μέρα κανονικά για μάθημα, ενώ η πλειοψηφία των γονέων είναι Ιταλοί υπήκοοι. Αναφέρουν, επίσης, πως εδώ και μια εβδομάδα έχουν απευθυνθεί στο σχολείο και στους αρμόδιους φορείς, χωρίς όμως να έχουν λάβει καμιά ουσιαστική απάντηση. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει χαρακτηριστικά μια μητέρα «παρατηρούμε μια αδιαφορία και μια ανευθυνότητα όχι μόνο από το σχολείο μας αλλά και από τους αρμόδιους φορείς (…) Οι περισσότεροι γονείς κρατάμε τα παιδιά μας σπίτι για να τα προφυλάξουμε όσο το σχολείο αδιαφορεί».

Υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω εκπαιδευτήριο γειτνιάζει άμεσα με άλλο δημοτικό/νηπιαγωγείο (τα χωρίζει μια μεσοτοιχία), απευθύνουμε δημόσια έκκληση σε κάθε αρμόδιο να λάβει μέτρα πρόληψης, ώστε να προστατευθούν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και λοιποί εργαζόμενοι.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img