ΑρχικήΑνακοινώσειςΜαζική η συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ παρουσία του Προέδρου της...

Μαζική η συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ παρουσία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Μαζική ήταν η παρουσία δεκάδων συναδέλφων από πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΙΕΛΒΕ, του συλλόγου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ Δημήτρης Σελέκος που παρουσίασε το έργο του Συλλόγου την τελευταία διετία. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην τεράστια προσπάθεια ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ να μείνει ανοιχτό ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της περιφέρειας, τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, τον αγώνα για να διατηρηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, την συνεπή παρουσία του συλλόγου στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος της πόλης (Μαλαματίνα, ΕΥΑΘ κλπ). Κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκλογές για να δυναμώσει η φωνή του ιδιωτικού εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η ταμίας Ελένη Γιαννιού που έκανε τον οικονομικό απολογισμό τονίζοντας τη σημασία της καταβολής της συνδρομής για να είναι υγιής ο σύλλογος. Συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα που έστειλαν οι συνάδελφοι από το παράρτημα του ΣΙΕΛΒΕ στη Σχολή Ράπτου στη Λάρισα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνέλευση λόγω των τραγικών καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλία.

Μετά τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος που επεσήμανε την αρμονική συνεργασία ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στον ΣΙΕΛΒΕ και εξήρε τη μαχητικότητα και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. Ανέλυσε πολλά από τα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας (θέματα προϋπηρεσίας, πίνακας ΑΣΕΠ, απολύσεις, επιδείνωση εργασιακών σχέσεων) και την τακτική της Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα. Αναφέρθηκε σε κάποιες από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΟΙΕΛΕ (ελεύθερη γονεική επιλογή, ελλειμματική εποπτεία των διευθύνσεων εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία, συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού, αναπληρωτές). Εξέφρασε την ανάγκη να ενισχυθεί το επιστημονικό προφίλ της Ομοσπονδίας και αναφέρθηκε στις επαφές με εκπροσώπους από σχολεία της πόλης που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο επιμορφωτικό έργο της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, συνεχάρη τον ΣΙΕΛΒΕ διότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα στηθεί κάλπη στο Βόλο, γεγονός που αποδεικνύει την ενίσχυση του συλλόγου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για εφορευτική επιτροπή. Τέλος, έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν απορίες των παρισταμένων συναδέλφων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img