Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εκπαιδευτικών στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η εξαγορά του σχολείου από το fund ISP (International Schools Partnership).
Στη συνέλευση εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Χριστόπουλος και το μέλος του ΔΣ και εκπαιδευτικός του σχολείου Θανάσης Διαβολάκης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο ιστορικό της «εισβολής» των funds στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην εμπειρία που έχουν μέχρι σήμερα οι εκπαιδευτικοί των οποίων τα σχολεία έχουν εξαγοραστεί και στην αναγκαιότητα ανάπτυξης συλλογικοτήτων σε όλα τα σχολεία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι εργασιακές προκλήσεις και να διεκδικηθούν καλύτερες σχέσεις εργασίας και αμοιβές. Τόνισε, δε, ότι βάσει της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι εφικτή η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων όταν αλλάζει η ιδιοκτησία ενός σχολείου. Ενημέρωσε για ζητήματα προϋπηρεσίας και σε ερωτήσεις που του τέθηκαν για την αξιολόγηση υπογράμμισε ότι μόνο άνθρωποι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Παιδείας (Διευθυντής, σχολικός σύμβουλος) μπορούν να εισέλθουν σε τάξη.
Ο Θανάσης Διαβολάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων. Αναφέρθηκε στις κοσμογονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην ιδιωτική εκπαίδευση και για την επαγρύπνηση που πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι στις δύσκολες αυτές εποχές. Τόνισε κι αυτός με τη σειρά του πως το μόνο μέσο προστασίας των συναδέλφων είναι η συλλογική δράση, η κοινή στάση και η αλληλεγγύη.
Στη συνέλευση οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την απόφαση της δημιουργίας παραρτήματος του ΣΙΕΛ στο σχολείο, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες.