ΑρχικήΑνακοινώσειςΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ...

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΟΕΦΕ

- Advertisement -spot_img

 

Πλήθος ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εργάζονται σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς και εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ  συγκεντρώθηκαν  σήμερα έξω από το ΣτΕγια να εκφράσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην προκλητική προσφυγή της ΟΕΦΕ κατά του Ν. 4415/2016. Με την προσφυγή αυτή οι Φροντιστηριάρχες επιδιώκουν το ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών στους χώρους αυτούς να μειωθεί  κατά 50% και κατά συνέπεια να  κατρακυλήσει στα 3,5 περίπου ευρώ, ήτοι περίπου 350 ευρώ τον μήνα για εκπαιδευτικό με πλήρες ωράριο. Εάν δικαιωθεί η εργοδοτική προσφυγή, οι εκπαιδευτικοί σε Φροντιστήρια ΔΕ και σε ΚΞΓ θα αμείβονται με το χαμηλότερο μισθό σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, αν και παρέχουν εργασία όχι μόνο στους χώρους δουλείας τους αλλά και έξω από αυτούς (έκδοση έντυπου υλικού, διόρθωση γραπτών κ.λπ.). Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι  οι εργοδότες προσφεύγουν στο ΣτΕ με πρόσχημα την κρίση, την ώρα που:

  • Οι απώλειες που είχαν την περίοδο της κρίσης ήταν μεσοσταθμικά γύρω στο 11% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ, ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ), όταν το ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών κατέρρευσε κατά 70-80%!

 

  • Έχουν υπερκαλύψει τις όποιες απώλειες, όχι μόνο με τις πρωτοφανείς μειώσεις μισθών, αλλά και με τη λειτουργία παράνομων Κέντρων Μελέτης και φροντιστηρίων δημοτικού από τη λειτουργία των οποίων εισπράττουν «μαύρο» χρήμα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, των γονέων και των εργαζόμενων.

Η προσφυγή της ΟΕΦΕ εκδικάστηκε σήμερα το πρωί στο ΣτΕ και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Για την προσφυγή αυτή η ΟΙΕΛΕ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία σε φροντιστήρια Δ.Ε. και ΚΞΓ.

Παλεύουμε όλοι μαζί, συσπειρωμένοι γύρω από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς σε ολόκληρη την ιδιωτική εκπαίδευση. Δίνουμε τη μάχη απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο των εργοδοτών που επιχειρούν να βυθίσουν την εξαθλίωση 70.000 συναδέλφους μας, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα προβλέπουν ανθρώπινους όρους αμοιβής και εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια Δ.Ε. και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img