ΑρχικήΑνακοινώσειςΜια «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά» του συναδέλφου Κωστή Παπαϊωάννου, ή αλλιώς...

Μια «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά» του συναδέλφου Κωστή Παπαϊωάννου, ή αλλιώς ένα βιβλίο-καμπανάκι κινδύνου για την εξάπλωση του φασισμού στις μέρες μας

- Advertisement -spot_img

Ο Κωστής Παπαϊωάννου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωστός για την έντονη δράση του στο χώρο των κοινωνικών κινημάτων, έχει διατελέσει Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας την περίοδο 1996-2003, ενώ από το 2006 ως το 2015 εκλεγόταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2015-2016), πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και μετείχε στον συντονισμό του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Γνωστός όμως – και ιδιαίτερα αγαπητός -είναι και στον κλάδο μας. Ο Κωστής είναι μάχιμος ιδιωτικός εκπαιδευτικός, ενεργός στους αγώνες μας και έχει βοηθήσει σημαντικά στην ερευνητική δουλειά της Ομοσπονδίας.

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πόλις το 4ο πόνημά του με τίτλο «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά – Από το φασισμό στο μεταφασισμό. Η Δημοκρατία απέναντι στη Νέα Ακροδεξιά» που, σύμφωνα με το συγγραφέα, έχει ως κύριο σκοπό να μελετήσει κάθε πολίτης το ακροδεξιό φαινόμενο και τον φασιστικό κίνδυνο. Διότι, όπως εύγλωττα αναφέρει, «ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων. Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς, να αποτελούν τα υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας.»

Καλοτάξιδο, αγαπημένε συνάδελφε και φίλε.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου για την κυκλοφορία του βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img