ΑρχικήΑνακοινώσειςΝέα απόπειρα φίμωσης της συνδικαλιστικής έκφρασης με πολιτικά (;) κίνητρα! Επιχειρούν να...

Νέα απόπειρα φίμωσης της συνδικαλιστικής έκφρασης με πολιτικά (;) κίνητρα! Επιχειρούν να καταργήσουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων λόγω συμμετοχής του Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ και σε παγκόσμιο επίπεδο καταξιωμένου προπονητή ξιφασκίας Δ. Κάζαγλη!

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη απόπειρα φίμωσης της συνδικαλιστικής έκφρασης, ενδεχομένως με πολιτικό κίνητρο, καταγράφηκε πρόσφατα και μάλιστα σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο, αυτόν του παραολυμπιακού αθλητισμού.

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε για την κατάθεση ασφαλιστικών (!) μέτρων από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή κατά του νεοσύστατου Πανελλήνιου Συνδέσμου  Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Κάζαγλης, καταξιωμένος προπονητής της Εθνικής Ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο με τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο και παραολυμπιακό επίπεδο.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά ουσιαστικά την κατάργηση του Συνδέσμου και τη μη χρήση του ονόματος «παραολυμπιακός», καθώς έχει δήθεν αποκλειστική δυνατότητα χρήσης. Αυτό διαψεύδεται από την σχετική καταστατική διακήρυξη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, ο όρος μπορεί να χρησιμοποιείται με δίκαιο και ακριβή τρόπο (consistent) από τα μέλη της IPC αλλά και από τους stakeholders (κοινωνικούς εταίρους) , όπως για παράδειγμα ένας αθλητικός/προπονητικός σύνδεσμος, που χρησιμοποιούν την ορολογία «παραολυμπιακός». Συγκεκριμένα στο άρθρο 1.2.1 με τίτλο “Paralympic Terminology” ορίζεται με σαφήνεια ότι:

“In order to preserve the distinctive and unique value of the Paralympic Terminology it must be used consistently by all IPC members and other stakeholders.”

Πέρα από το τυπικό κομμάτι, όμως, υπάρχει και το ουσιαστικό. Η χρήση του όρου «παραολυμπιακός» όπως και γενικά η χρήση όρων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ολυμπισμό, το ολυμπιακό πνεύμα, είναι κτήμα της ανθρωπότητας. Συνδυάζεται με το υγιές αθλητικό πνεύμα, τον οικουμενισμό, τα κοινωνικά αγαθά, τα νιάτα, την ειρήνη, την προσφορά και την αλληλεγγύη. Ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων αποτελείται, όχι από γραφειοκράτες με πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά από πιστοποιημένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, από ανθρώπους του μόχθου που καθημερινά ματώνουν στους αγωνιστικούς χώρους, αναδεικνύουν παγκόσμιους και ολυμπιακούς πρωταθλητές και τιμούν τη χώρα μας. Κυρίως όμως από ανθρώπους που ανοίγουν δρόμους ζωής σε νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και εμπόδια σε μια κοινωνία που ακόμη δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει ισάξια όλα τα μέλη της.

Φοβούμαστε ότι η ακατανόητη αυτή ενέργεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έχει πολιτική στόχευση. Επιχειρεί να φιμώσει μια συλλογικότητα από το φόβο να μην χαθεί η πολιτική ομοιομορφία και η επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης στο χώρο του παραολυμπισμού. Στόχος, μεταξύ άλλων, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ Δημήτρης Κάζαγλης που ούτε έχει ούτε είχε ποτέ κομματική ένταξη, που έχει αποδείξει σε όλα τα χρόνια της θητείας του στην Ομοσπονδία και στον αθλητισμό ότι δεν συμβιβάζεται με καμιά πολιτική ηγεσία ανεξαρτήτως χρώματος και δεν βάζει στενά συντεχνιακά ή άλλα συμφέροντα πάνω από τις αρχές και τις αξίες του. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, είναι αγαπητός και έχει την πλατιά αποδοχή των συναδέλφων του στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό. Κι αυτό, όπως είναι φυσικό, ενοχλεί πολλούς…

ΥΓ Να υπογραμμίσουμε εδώ πως η πρώτη πράξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου των Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων μετά την ίδρυσή του ήταν να αποστείλει θερμή επιστολή προς την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για καλή και αρμονική συνεργασία και ζητώντας συνάντηση για να συζητηθούν τα προβλήματα του χώρου. Απάντηση  δεν έλαβε ποτέ, παρά μόνο την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων χθες! Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img